VIDEO: Na Immediate Response 19 demonstrirana moć i zajedništvo

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” u Slunju održao se Dan uvaženih gostiju međunarodne vojne vježbe Immediate Response 19. Održavanjem međunarodne vojne vježbe Immediate Response 19 Hrvatska vojska obilježava desetu godišnjicu hrvatskog članstva u NATO savezu.

U sklopu vježbe na vojnom poligonu na Slunju je formirana Multinacionalna bojna sa 626 pripadnika iz 12 savezničkih i partnerskih zemalja od kojih je 320 pripadnika Hrvatske vojske, a na čelu Multinacionalne bojne je pripadnik hrvatskih Oružanih snaga pukovnik Samir Mršić. Tijekom vježbe, koju je Multinacionalna bojna danas izvela, gosti su imali priliku vidjeti njihove sposobnosti angažiranja snaga nakon kratkotrajne integracijske obuke.

Cilj vježbe je demonstracija sinkroniziranog djelovanja postrojbi za manevar, koordiniranog poljskog topništva, vatrene potpore zrakoplovstva i logističke potpore u simuliranim uvjetima integriranog bojišta.

U prigodnom obraćanju ministar obrane Krstičević zahvalio je svim vojnicima na sudjelovanju u vježbi te istaknuo kako je prisutnost vojnika iz savezničkih i partnerskih zemalja učinilo ovu vježbu najboljom mogućom proslavom hrvatskog članstva u NATO savezu.

Aktualno
Hrvatska