Korak po korak zajedno

Verica Mešić prehodala dionicu od Zagreba do Petrinje

Cilj ove javnozdravstvene akcije je prikupiti sredstva za uređenje laboratorija i psihološku pomoć oboljelima od raka štitnjače u Petrinji
20230528_183106-scaledGrad Petrinja

Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače, u sklopu humanitarne akcije pod nazivom “Korak po korak zajedno Zagreb-Petrinja” u nedjelju je prehodala dionicu od Zagreba do Petrinje.

Cilj ove javnozdravstvene akcije je prikupiti sredstva za uređenje laboratorija i psihološku pomoć oboljelima od raka štitnjače u Petrinji. Verica je s ostalim hodačima koji su je pratili, među kojima je bio i Petrinjac Branko Šubić, iz Zagreba krenula u ranim jutarnjim satima. U Petrinju, točnije u Brest, stigla je oko 18 sati, gdje ju je dočekala gradonačelnica Magdalena Komes sa suradnicama i predsjednikom Petrinjskog sportskog saveza Markom Badrićem.

Svečani doček hodača organiziran je na Trgu matice hrvatske gdje su nastupali KUD Seljačka sloga, Pjevački zbor Lira, Petrinjske mažoretkinje i DJ Dno. Gradonačelnica je čestitala Verici i ostalim hodačima na ovom velikom podvigu te zahvalila što na ovaj način pomažu Petrinji, gradu koji je stvarno puno propatio. I ravnateljica Doma zdravlja Petrinja Renata Stanešić je zahvalila Hrvatskoj udruzi za bolesti štitnjače te Verici i svim sudionicima što su prepoznali potrebu i organizirali akciju.

Akciji se mogu pridružiti svi uplatom sredstava, a više informacija dostupno je na OVDJE

Događanja
Petrinja