Turopolje pohodilo više od 1000 izviđača

Velika Gorica odličan domaćin Zborovanja izviđača

Mladi skauti puni dojmova otišli iz Turopolja
DSC_4391

Velika Gorica za vikend je bila domaćin 14. Zborovanja izviđača Hrvatske, koje je okupilo više od tisuću izviđača, koji su u Turopolje došli iz svih krajeva Hrvatske. Djeca i mladi pokazali su svoje znanje i vještine u različitim izviđačkim i sportskim vještinama i disciplinama, dok su današnji dan proveli u upoznavanju turopoljskih znamenitosti.

U sklopu Zborovanja održana je i Državna izviđačka olimpijada te Izviđački-olimpijski višeboj, dva državna natjecanja za ekipe srednjoškolaca i osnovnoškolaca, koji su pokazali vještine boravka u prirodi i kriznog postupanja.

-Naša tradicija dugo taje, uživajte u Velikoj Gorici. Veselite se i natječite- poručila je predsjednica Saveza izviđača Hrvatske Lidija Pozaić Frketić.

Savez izviđača Hrvatske, koji je organizator ove aktivnosti, nacionalna je skautska organizacija i članica Svjetske organizacije skautskog pokreta i najveća organizacija za izvaninstitucionalni odgoj i obrazovanje djece i mladih u Hrvatskoj. Savez okuplja 60 izviđačkih udruga i 4000 članova diljem Hrvatske, a baštini 111 godišnju tradiciju izviđaštva u Hrvatskoj.

Izvršni organizator i domaćin bila je Turopoljska udruga skauta „Tur“, koja je u 30 godina djelovanja odgojila brojne generacije Velikogoričana.

-Izviđači su ti koji daju dodanu vrijednost našoj povijesti i društvu. Neprekidan i kvalitetan rad skauta „Tur“ nije slučajan, jer tu je prisutna konstantna kvaliteta, pa sad već i generacijski odgoj, kroz koji naši mladi dobivaju znanja, iskustva i sposobnosti– naglasio je gradonačelnik Krešimir Ačkar za službenog otvorenja ovogodišnjeg 14. po redu Zborovanja izviđača.

Događanja
Regija