Velika Gorica dobiva još jedan vrtić

Uskoro otvorenje dječjeg vrtića u VG Goričanki

Kraju se privode radovi na novom vrtiću u VG Goričanki, koji će s radom započeti 1. veljače. Smještaj u njemu pronaći će 60-ak mališana, a kako teku radovi danas se zajedno sa suradnicima uvjerio i gradonačelnik Krešimir Ačkar, istaknuvši tom prilikom kako je u Velikoj Gorici od 2021. do danas osigurano novih 250 mjesta za predškolski odgoj.

-Time smo apsolutni rekorderi u Hrvatskoj, jer u dvije godine nitko ni približno nije ostvario toliki broj kapaciteta kao naš Grad- naglasio je Ačkar.

U tom period otvoren je novi vrtić u Selnici Šćitarjevskoj za tri odgojne skupine, vrtić u Maloj Buni za dvije odgojne skupine, a proširen je i Dječji vrtić Žirek za tri odgojne skupine te vrtić u Lukavcu za još dvije odgojne skupine.

-Ovdje u ovom objektu primit ćemo 60 mališana u tri odgojne skupine, te će roditelji 26. siječnja biti pozvani na razgovore. Ovime ćemo osigurati smještaj za svu djecu, čemu smo uvijek težili. S ovime ne završavamo sa širenjem smještajnih kapaciteta, jer raspisan je natječaj za Osnovnu školu Dubranec gdje će unutar škole biti smještena jedna odgojna skupina za predškolski odgoj što naši bregi zaslužuju- kazao je Ačkar rekavši kako će troškovi subvencije za ovaj vrtić iznositi oko 146 tisuća eura.

Vrtić će biti suvremeno opremljeno, a temeljem raspisanog natječaja od strane VG Goričanke za zakup prostora, njime će upravljati Dječji vrtić Čarobna šuma, koja upravlja vrtićem i u Maloj Buni.

-Zahvala Gradu i gradonačelniku Krešimiru Ačkaru što toliko brinu i što toliki značaj i pažnju daju predškolskom odgoju i obrazovanju. Veselimo se skorašnjem početku rada u novom objektu- rekla je Iva Kuzman, ravnateljica Dječjeg vrtića Čarobna šuma otkrivši kako će u vrtiću biti zaposleno šest odgajateljica.