Biciklistički maraton

Vedrana Janjić i Anthony Bilić pobjednici drugog izdanja “Granfondo Popovača”

Oko 55 natjecatelja vozilo je iznimno dinamičnu stazu od 100 km kroz Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju
Granfondo_2023

U nedjelju je u organizaciji Biciklističkog kluba Roda Sisak, a uz potporu Grada Popovače i Turističke zajednice održan 2. biciklistički maraton “Granfondo Popovača 2023.”.

Oko 55 natjecatelja vozilo je iznimno dinamičnu stazu od 100 km kroz Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Ceste kojima su vozili u dobrom su stanju, a njihova konfiguracija pružila je užitak biciklistima koji su svoje sposobnosti izdržljivosti pokazali posebno na završnom usponu prije cilja.

Organizator utrke i predsjednik Biciklističkog kluba Roda Davor Rosandić i ovoga je puta bio zadovoljan partnerima, posebice Turističkom zajednicom grada Popovače koja je osigurala okrjepu i poklone za natjecatelje. Osim Turističke zajednice partneri su bili i Grad Popovača, Vinarija Miklaužić, INA, Alpha bike, KEINDL SPORT, AMK Gušteri, FORD Lacković , Šašek A.a., ALUMINIJ GRAĐENJE, MiP i HBS.

Nagrade najboljima u 6 starosnih kategorija muškaraca te u kategoriji žena podijelili su zamjenik gradonačelnik Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec i voditeljica Turističke zajednice Ksenija Tomac Špoljarić, dok su najbolji po vremenima u muškoj i ženskoj kategoriji dobili i vrijednu sportsku opremu, a trojica najboljih po vremenima te najbolji na prolaznim točkama i simboličnu novčanu nagradu.

Najbolji je ove godine, kao i prošle, bio profesionalni biciklist iz Pule, Anthony Bilić, 2. i 3. mjesto pripalo je natjecateljima iz Slovenije, Miranu Kovačiču i Gregoru Sikošeku, a koji su ovu zahtjevnu stazu prošli za malo više od 2 i pol sata. Kod žena najuspješnija je bila Vedrana Janjić kojoj je za ovu utrku bilo potrebno 3 sata i 12 minuta, a 2. i 3. mjesto pripalo je Luciji Fileš i Marijani Marić iz Škole biciklizma Zagreb kojima je za utrku bilo potrebno nešto više od 3 sata i 40 minuta.

Popovača
Sport