Od 15. srpnja

Uskoro počinje izdavanje vaučera za nabavu dodatnih materijala popovačkim osnovnoškolcima

Za učenike od prvog do četvrtog razreda iznos sufinanciranja je 50 eura po djetetu, dok za učenike od petog do osmog razreda ono iznosi 70 eura po djetetu
GRADSKAUPRAVA

Na temelju odluke gradonačelnika, Grad Popovača će sufinancirati udžbenike, dopunska i pomoćna nastavna sredstava i školski pribor učenicima osnovnih škola na ovom području za predstojeću 2024./2025. školsku godinu. Za učenike od prvog do četvrtog razreda iznos sufinanciranja je 50 eura po djetetu, dok za učenike od petog do osmog razreda ono iznosi 70 eura po djetetu.

Navedenu potporu mogu ostvariti roditelj, posvojitelj ili skrbnik učenika koji pohađa osnovnu školu na području Grada Popovače, kao i roditelj, posvojitelj ili skrbnik učenika koji pohađa osnovnu školu na području Grada Kutine, a ima mjesto prebivališta na području Grada Popovače, uz obvezu predočenja potvrde o upisu učenika u školu na području Grada Kutine, dokaza o prebivalištu na području Grada Popovače te potvrde da od grada Kutine nisu ostvarili pravo na sufinanciranje udžbenika.

Grad Popovača će osnovnoškolcima sufinancirati kupnju udžbenika, dopunskih i pomoćnih školskih sredstava, radnih bilježnica, zbirki zadataka, likovnih mapa, atlasa, kutija za tehnički odgoj, školske torbe i opreme, likovnog i školskog pribora te ostalog pribora i opreme nastavnog karaktera.

Potvrde o pravu na sufinanciranje, tzv. vaučere, moguće je, uz predočenje osobne iskaznice, preuzeti od ponedjeljka, 15. srpnja, u prostoru knjižare TIP Kutina d.o.o. (Zagrebačka 17, Popovača). Polaznici škola na području Grada Kutine, za vaučere se moraju obratiti u gradsku upravu Grada Popovače.

Aktualno
Popovača