Nije zaživio među građima

Uskoro novi datum obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Kutine

Novi prijedlog mora biti postignut konsenzusom većine braniteljskih udruga
20231020_090928Grad Kutina

U gradskoj vijećnici održan je sastanak Odbora za veterane i Domovinski rat pri Gradu Kutini i predstavnika Grada Kutine na čelu sa zamjenicom gradonačelnika Ivanom Grdić. Tema sastanka bilo je obilježavanje Dana hrvatskih branitelja grada Kutine koji se obilježava 4. studenog, a nakon iznesenih prijedloga svih prisutnih, dogovoren je program obilježavanja za ovu godinu.

I na ovom sastanku, predstavnici branitelja potaknuli su raspravu o promjeni datuma Dana hrvatskih branitelja grada Kutine. Naime, predstavnici branitelja istaknuli su kako spomenuti datum nije zaživio među građanima i braniteljima te je potrebno pronaći adekvatniji datum za isticanje zahvalnosti i odavanja pijeteta žrtvi koju su branitelji podnijeli pri obrani Domovine.

– Grad Kutina stoji na raspolaganju svim braniteljima i podržat će inicijativu promjene spomenutog datuma, ali novi prijedlog mora biti postignut konsenzusom većine braniteljskih udruga, o čemu bi se trebalo razgovarati na posebnom sastanku, jer postoji procedura koju treba ispoštovati, istaknula je Grdić.

Predstavnici branitelja složili su se s prijedlogom te zaključili da će se nakon ovogodišnjeg obilježavanja, Odbor ponovno sastati kako bi se usuglasili oko konkretnog datuma i isto uputili u potrebnu proceduru.

Događanja
Kutina