Potvrdio župan Celjak

Uskoro i sportska dvorana u novoizgrađenoj školi u Gori

Postupak izgradnje bit će pokrenut iduće godine kada će i započeti gradnja dvorane
smz_image_2023-09-19_15-28-09-923

Novoizgrađena zgrada Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora dobit će i novu dvoranu, najavio je župan Ivan Celjak koji je posjetio ovu školu sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom.

– Drago mi je da smo danas u obnovljenoj školi ugostili našeg prijatelja župana Blaženka Bobana koji je odmah nakon potresa pritekao u pomoć svima nama i našim sugrađanima koji su izgubili svoje domove u potresu u kojem je teško oštećena i zgrada OŠ Ivan Goran Kovačić Gora. Splitsko-dalmatinska županija osigurala je oko 400 tisuća eura za obnovu ove škole. Međutim, uspjeli smo povući sva sredstva iz Fonda solidarnosti EU pa ćemo donaciju od 400 tisuća eura usmjeriti za izgradnju nove dvorane OŠ Ivan Goran Kovačić Gora. Sisačko-moslavačka županija osigurat će razliku potrebnih sredstava. Postupak izgradnje bit će pokrenut iduće godine kada će i započeti gradnja dvorane. Obnova objekata ne znači vraćanje u prijašnje stanje već svim objektima dodajemo novu vrijednost. Želimo da naši učenici imaju kvalitetno obrazovanje, ali najvažnije je da su naši učenici sretni, rekao je župan Celjak.

A učenici su doista i bili sretni kada su čuli ovu vijest koju su pozdravili veselim skakanjem i pljeskanjem, jer nova dvorana koju nikada nisu imali je nešto što su posebno željeli kada su se vratili u svoju novu školu. Sisačko-moslavačka županija tako i ovom obnovljenom objektu dodaje novu vrijednost i sadržaje koji prije nisu postojali.

Donacija Splitsko-dalmatinske županije za OŠ Ivan Goran Kovačić Gora

Ova školska zgrada stradala je u potresu nakon čega je u potpunosti razgrađena, a na njenom mjestu izgrađena je nova zgrada u koju su učenici vratili početkom ove školske godine.

Nekoliko dana nakon potresa u prosincu 2020. godine, Petrinju je posjetio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji se prisjetio tih trenutaka.

– Došao sam u Petrinju odmah nakon potresa s našim vatrogascima i HGSS-om. Bio sam potresen, ali istovremeno i ohrabren zbog ljudi koji su bili puni pozitivne energije i optimizma iako su doživjeli takvu katastrofu. Posjetio sam i ovu školu u Gori sa svojim suradnicima i tada smo odlučili da ćemo pomoći u obnovi ove škole, izjavio je župan Boban.

Župan Celjak zahvalio je županu Bobanu na pomoći, a svoju zahvalu posebno su iskazali učenici škole prigodnim programom kojega su pripremili za dragog im gosta Blaženka Bobana.

Događanja
Petrinja