Radovi dobro napreduju

Ulica Lavoslava Ružičke uskoro potpuno povezana

Osim uređenja Ulice Lavoslava Ružičke, radovi će obuhvatiti i asfaltiranje Šiprakove ulice
Lavoslava-Ružičke-03-1024×683

Ulica Lavoslava Ružičke uskoro će biti potpuno povezana, a njen do sada neuređen spoj sa Šiprakovom ulicom opremljen javnom rasvjetom, uređenim instalacijama i nogostupom za sve suvremene uvjete života. Osim stvaranja boljih uvjeta života u do sada grmljem razdvojenoj ulici, novouređeni dio ovim projektom bit će potpuno pripremljen za nove stanare koje će kroz gradski program za mlade obitelji putem natječaja moći povoljno kupiti zemljište za izgradnju svojih kuća.

– Drago nam je da se izvodi ovo uređenje ulice jer će nam svima biti lakše, posebno djeci koja iz ove ulice idu u školu i morala su kružiti jer nam ulica nije bila spojena. Kada bi padala kiša tu su bili vrlo teški uvjeti, tako da se veselimo tome da su naše zamolbe Gradu Sisku došle na red, kazao je stanar ulice Matija Kolić.

Radovi vrijedni gotovo 400 tisuća eura, osim uređenja Ulice Lavoslava Ružičke, obuhvatit će i asfaltiranje do sada neasfaltiranog dijela Šiprakove ulice.

– Ovim projektom uređujemo i posljednju neuređenu ulicu na Zelenom brijegu, a posebno me veseli što ćemo ovim projektom stvoriti uvjete za nastavak našeg programa davanja na raspolaganje pod puno povoljnijim od tržišnih uvjeta zemljište za mlade obitelji. Prvih 19 gradskih parcela na Zelenom brijegu već smo dali na raspolaganje mladim obiteljima, a tu se gradi i 30 POS stanova. Projektiramo i proširenje OŠ Braće Ribar, kako bismo stvorili uvjete za jednosmjensku nastavu u toj najvećoj školi na području županije i stvorili uvjete za dolazak nove djece, kazala je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prilikom obilaska radova.

Događanja
Sisak