Usvojen plan rada

UHDDR Popovača i ove godine nastavlja provedbu projekta “Da se ne zaboravi”

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Gradskog ogranka Popovača održala je redovnu godišnju skupštinu
uhddr-v

Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Gradskog ogranka Popovača održali su redovnu godišnju skupštinu na kojoj je izvješće o radu u proteklom razdoblju predstavio predsjednik Dragan Šarčević.

Kako je podsjetio, sukladno usvojenom planu rada, obilježeni su svi državni blagdani i obljetnice vezane za očuvanje spomena i zaštitu digniteta Domovinskog rata (Pakrac, Plitvice, Bljesak, Dan državnosti, Dan grada Popovače, Oluja, Dan neovisnosti, Bujavica, Dan branitelja SMŽ, Svi sveti, Korita, Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, Rajčići…).

– Neke od navedenih obljetnica obilježili smo na samom mjestu događaja, a neke s predstavnicima gradske uprave i ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Popovači kod središnjeg križa na Mjesnom groblju, odnosno kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu II.

– Među značajnijim aktivnostima realiziranima tijekom protekle godine ističe se i uspješan nastup sedmero članova udruge na Državnim susretima hrvatskih branitelja u Zadru. Članovi naše udruge obavili su sistematske preglede u NPB “dr. Ivan Barbot” u Popovači te aktivno sudjelovali u radu gradskog Odbora za branitelje, naglasio je Šarčević te izrazio zadovoljstvo povećanjem financijske podrške od Grada u protekloj godini.

Sukladno usvojenom planu rada za ovu godinu, popovački Ogranak UHDDR-a će, među ostalim aktivnostima, u suradnji s udrugom KVIN aplicirati na natječaj Ministarstva branitelja kako bi se nastavio provedbu projekta “Da se ne zaboravi” kroz koji se organizira terenska nastava za učenike viših razreda osnovne škole na zapadnoslavonskom bojištu. Udruga planira ponovno za članove organizirati sistematske preglede u NPB “dr. Ivan Barbot” te nabaviti novu informatičku, kao i sportsku opremu.

Okupljene članove i goste na skupštini je u ime Grada Popovače pozdravio gradonačelnik Josip Mišković.

Događanja
Popovača