U konkurenciji 26 ekipa

Udruga “Moslavački kotlić” pobjednik sedme popovačke gulašijade

Drugo mjesto izborila je ekipa Udruge „Zlatna šnita“, dok je trećeplasirani gulaš ekipe UDVDR Popovača
gulasijada2024

Na Trgu II u Popovači u subotu je uspješno održano sedmo po redu natjecanje u pripremanju moslavačkog gulaša na kojem je sudjelovalo čak 27 ekipa, od čega 26 u natjecateljskoj konkurenciji.

Riječ je o manifestaciji koju organiziraju Udruga kuhara grada Popovače i Turistička zajednice grada Popovače, a o njezinu zapaženom uspjehu najbolje svjedoči rekordan broj prijavljenih ekipa, ali i posjetitelja manifestacije. Program je vodio Mario Petreković, a pripremljene gulaše na temelju boje i izgleda, okusa i gustoće te teksture i pripreme ocjenjivao je stručni žiri u sastavu Tomislav Špiček, Branko Ognjenović i Ivica Šimić.

Za sve ekipe organizatori su osigurali meso, dok su ostale sastojke dodavali prema svojim receptima, a za što su na kraju najbolji bili i nagrađeni roštiljem na ugljen, kotlovinom, kotlićem za spremanje gulaša, setovima profesionalnih noževa i prigodnim poklon-paketima. Najboljim ovogodišnjim moslavačkim gulašem proglašen je onaj Udruge “Moslavački kotlić”. Drugo mjesto izborila je ekipa Udruge „Zlatna šnita“, dok je trećeplasirani gulaš ekipe UDVDR Popovača.

Za sve okupljene posjetitelje gulaš su tradicionalno pripremili članovi Udruge kuhara, dok su veselu atmosferu glazbeno obogatili članovi Tamburaškog sastava Aldumaš. Dobrodošlicu u Popovaču i na ovu sve popularniju manifestaciju okupljenima je izrazio gradonačelnik Josip Mišković, a koji se i sam okušao u kuhanju moslavačkog gulaša.

Događanja
Popovača