Spoj tradicije i suvremenosti

Učenička zadruga “Komarac” sudjelovala na uspješnom projektu “Mali obrtnici u virtualnom svijetu”

Kroz projekt učenice su stjecale tradicijska i suvremena znanja i vještine – šivale su i izrađivale lutke, a zatim njihove virtualne verzije animirale i povezale QR kodom prema zanimljivim videozapisima o Sisku u suradnji s mentorima iz inkubatora PISMO
Obrtnici-OŠ-Komarevo-1-1024×683

Vrijedne učenice Osnovne škole Ivana Antolčića Komarevo i članice Učeničke zadruge „Komarac“ ugostile su gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček i njene suradnike i pokazale joj kreativne radove koji su nastali njihovim sudjelovanjem u uspješnom projektu „Mali obrtnici u virtualnom svijetu“. Kroz projekt učenice su stjecale tradicijska i suvremena znanja i vještine – šivale su i izrađivale lutke, a zatim njihove virtualne verzije animirale i povezale QR kodom prema zanimljivim videozapisima o Sisku u suradnji s mentorima iz inkubatora PISMO.

– Drago mi je da sam upoznala članove ove učeničke zadruge, jer iako zvuči kao da se radi o nečemu malom, one su napravile jednu fenomenalnu stvar. Učenice su u Zadruzi naučile šivati, krojiti, modelirati, programirati i kako na uspješan način proizvod plasirati i prodati. Mislim da je to nešto na čemu bi im mnogi poduzetnici pozavidjeli, a oni su tek u osnovnoj školi. Drago mi je da neće stati na ovome i što ćemo na ovim proizvodima ostvariti suradnju Zadruge ‘Komarac’ i naše Turističke zajednice, kazala je gradonačelnica.

Učenice su kroz ovaj projekt mentorirale učiteljice Lidija Dužić Zlovolić i Sanja Jinek uz potporu ravnateljice škole Gordane Vasić. Osim stečenih vještina i znanja, školska je zadruga ovim projektom priskrbila školi i dio potrebne opreme, kao i dio namještaja koji je smješten u knjižnici, njihovim radnim prostorijama i kabinetu tehničke kulture. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, a provodi se već drugu godinu.

1,2 milijuna kuna za sanaciju posljedica potresa

Uz posjet Zadruzi „Komarac“ gradonačelnica je obišla i nedavno završene radove obnove starog dijela škole u Komarevu, oštećenog u potresu.

Već je u pripremi projekt uređenja obnovljenog potkrovlja u galeriju u kojoj će trajno biti smješteni radovi slikara Ivana Antolčića, po kojemu škola i nosi ime.

Radovi obnove, vrijedni 157 tisuća eura obuhvatili su i sanaciju klizišta pokrenutog potresom, koji je prijetio klizanjem tla uz jedno krilo škole prema cesti i propadanje pješačke staze uz školu.

Događanja
Sisak