Gost iznenađenja Marin Čilić

Učenici šest ugostiteljskih škola ispekli tisuće palačinki na Palačinka kupu

Tisuće palačinki pripremili su i s brojnim posjetiteljima pojeli učenici ugostiteljskih škola iz šest hrvatskih gradova na 4. Palačinka kupu u Sisku
Sisak: Marin Čilić posjetio 4. Palačinka kupNikola Cutuk/PIXSELL

Tradicionalna manifestacija u organizaciji Srednje škole Viktorovac i Sisačko-moslavačke županije, koja je imala i natjecateljski karakter, okupila je učenike za kuhare i konobare Srednje škole Zabok, Ugostiteljsko-turističkog učilišta iz Zagreba, Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac, Srednje škole Topusko, Srednje škole Augusta Šenoe iz Garešnice, Srednje škole Plitvička jezera iz Korenice te kao domaćina, Srednje škole Viktorovac. Kao gosti su sudjelovali i učenici sisačke Osnovne škole Braće Bobetko, koja je pobijedila na Malom palačinka kupu za osnovne škole.

Palačinka kup otvorio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak koji je poželio puno uspjeha učenicama i učenicima u natjecateljskom dijelu priredbe, nakon čega je obišao radne jedinice na kojima su se izrađivale te omiljene slastice.

-Ova manifestacija ima više ciljeva, pokazati kako je škola zanimljiva, prikazati sposobnosti i znanje učenika, te građane upoznati s djelatnostima škole. Namjera nam je da ovu manifestaciju nastavimo- rekao je Celjak.

Nikola Cutuk/PIXSELL

U natjecateljskom dijelu pripremale su se obične, a u revijalnom dijelu i američke palačinke s viskijem. Učenici su pokazali i svoje sposobnosti u pripremi koktela. Nakon što su uzeli u obzir sve okolnosti, kvalitetu i količinu pripremljenih palačinki, članovi prosudbene komisije su za pobjednika proglasili Srednju školu iz Topuskog.

Degustaciji palačinki priključio se i teniski as Marin Čilić, koji je sa svojom zakladom boravio u susjednoj Petrinji, gdje ostvaruje projekt izgradnje sportskih igrališta. Pozdravljen od učenika i posjetitelja, najavio je kako će se, ako mu to koljeno dozvoli, za mjesec dana vratiti na teniske terene. Ujedno je provjerio krvni tlak i razinu šećera.

U glazbenom dijelu programa nastupili su dječji zborovi OŠ Mate Lovraka iz Petrinje i OŠ Popovača, te polaznici sisačke Pop rock škole.

Događanja
Sisak