Užas u Sisku

Ubojica iz Capraških Poljana saslušan kod županijskog državnog odvjetnika

Ubijena je jedna osoba, dok je više ozlijeđeno
Sisak: Priveden muškarac osumnjičen za ubojstvo jedne osobe i ranjavanje njih osamNikola Čutuk/PIXSELL

Subotnjeg napadača vatrenim oružjem na skupinu sumještana u sisačkoj Ulici Capraške Poljane, Nedžada Fetića (58), pri čemu je 45-godišnjakinja ubijena, a više osoba ozlijeđeno, policija je privela na saslušanje u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku.

Ispitivanju pred županijskim državnim odvjetnikom bio je nazočan i njegov branitelj po službenoj dužnosti Danko Kovač, koji nije mogao govoriti o obrani napadača. Jedino je spomenuo kako je obranu iznio i prilikom saslušanja pred policijom. Još je dodao da ga se sumnjiči za više teških kaznenih djela. Radi se o ubojstvu 45-godišnje Ivane J. te više pokušaja ubojstva, odnosno ranjavanje više osoba, od kojih četvero teško.

Iz Županijskog državnog odvjetništva najavljeno je priopćenje. Nakon ispitivanja na ŽDO-u, Fetić je prepraćen pred suca istrage koji će odlučiti o njegovom mogućem zadržavanju u pritvoru.

Stanje teško ozlijeđenih je nešto bolje i sve su stabilnije. Kako je rekao anesteziolog s Odjela za anesteziologiju Gorazd Piličić, dva najteže ozlijeđena pacijenta, u dobi od 34 i 58 godina, koji su operirani nakon propucavanja trbuha, sada su stabilno. Obojica su budni, nisu više na respiratoru i skinuti su s uređaja za potporu održavanja tlaka. Također su počeli komunicirati s okolinom. Unatoč poboljšanja, njihove se ozljede još uvijek tretiraju kao opasne po život. Bolje su i druga dva pacijenta, koji nisu životno ugroženi.

Crna kronika
Sisak