Odavanje počasti

U Voloderu dočekana 2. Pješačka hodnja Pukovnije vojne policije “bojnik Alfred Hill”

Sudionici hodnje zapalili su svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Voloderu
vojna_hodnja_naslovna

Gradonačelnik Josip Mišković, njegov zamjenik Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec i predsjednik Mjesnog odbora Voloder Danijel Sučija pridružili su se pripadnicima vojne policije tijekom paljenja svijeća kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Voloderu u okviru 2. Pješačke hodnje Pukovnije vojne policije „bojnik Alfred Hill“.

Pukovnija vojne policije provest će pješačku hodnju u čast i spomen prvom zapovjedniku satnije Vojne policije Vukovar bojniku Alfredu Hillu, poginulim pripadnicima Vojne policije i svim hrvatskim braniteljima, u razdoblju od 7. do 16. listopada.

Hodnja je dugačka 307 kilometra, započela je u subotu, 7. listopada u vojarni 1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia u Zagrebu, a završava 16. listopada u 9 sati na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru. Trasa kretanja podijeljena je na 10 dionica kroz 10 dana. Na završetku svake dionice sudionici odaju počast paljenjem svijeća na spomeniku hrvatskih branitelja, a jučer je ta lokacija bila u Voloderu na groblju.

Događanja
Popovača