Tradicija se nastavlja

U Turopoljskom lugu održana tradicionalna Žirovina

U sklopu Žirovine bila je omogućena vožnja biciklima po šumi, jahanje na konjima, vožnja quadovima, let u sportskom avionu iznad Turopoljskog luga, potraga za tartufima, korištenje poligona vještina...
žirovina

Plemenita opčina turopoljska organizirala je u Turopoljskom lugu tradicionalnu Žirovinu.

– Nastavljamo tradiciju, zadnjih godina u nešto drugačijem formatu, a sve s ciljem da privučemo ljude u ovu prekrasnu, stoljetnu hrastovu šumu. Turopoljski lug je stoljećima bio osnovica gospodarstva našega kraja i želja nam je ljudi u njega dolaze što češće, ispričao je Juraj pl. Odrčić, župan Plemenite opčine Turopoljske.

U sklopu Žirovine bila je omogućena vožnja biciklima po šumi, jahanje na konjima, vožnja quadovima, let u sportskom avionu iznad Turopoljskog luga, potraga za tartufima, korištenje poligona vještina…

Zagrebačka županija bila je pokrovitelj manifestacije.

– Čuvamo običaje i tradiciju Turopolja! Zahvala Plemenitoj opčini turopoljskoj i na drugim manifestacijama koje organizira, a zbog kojih zaslužuje punu podršku Županije, rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

U Turopoljskom lugu bila je i predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović.

– Turopoljski lug, uvršten u NATURA 2000 područja, danas diše punim plućima s različitim programima, koji mu daju novu, dodanu vrijednost, rekla je predsjednica Skupštine.

Događanja
Regija