Nisu prošli neopaženo

U Topuskom i Dvoru uhvaćeni krijumčari migranata

Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, dok su oba vozača predana pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu
migrantiMatija Habljak/PIXSELL

Policijska uprava sisačko-moslavačka izvijestila je o dva slučaja krijumčarenja ljudi koji su se dogodili na njezinom području.

U Topuskom je tako zaustavljen automobil kojim je upravljao 21-godišnjak, dok se kao suvozač nalazio 19-godišnjak, obojica državljani BiH, a u vozilu su prevozili četiri ilegalna migranta, državljana Iraka. Vozač i suvozač su uhićeni, a strani državljani dovedeni u službene policijske prostorije.

Također, na području Dvora policajci su zaustavili automobil kojim je upravljao 49-godišnjak iz Srbije, a koji se prvo nije zaustavio na svjetlosne i zvučne znakove. Kada je zaustavljen, policija je u vozilu pronašla četiri ilegalna migranta, inače državljana Turske koji su dovedeni u službene policijske prostorije. Vozač je uhićen.

Svi su strani državljani izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, dok su oba vozača predana pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu.

Crna kronika
Dvor
Topusko