Dan planeta Zemlje

U tijeku pripreme za “Dan planeta Zemlje u Moslavini”

Vikend koji uključuje biciklijade i planinarenje u prekrasnom krajoliku Moslavine
dan planeta zemlje u moslavini

Turistička zajednica grada Kutine, Biciklistički klub Kutina i Planinarsko društvo Yeti Kutina organiziraju veliku rekreativno-zabavnu manifestaciju “Dan planeta Zemlje u Moslavini” koja se održava za vikend 22. i 23. travnja u Kutini, a uključuje biciklijade i planinarenje u prekrasnom krajoliku Moslavine.

Cjelodnevni program duže i kraće biciklijade u subotu će voditi popularni voditelj Mario Petreković. Okupljanje sudionika biciklijade je u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Sudionici će imati izbor između duže i kraće rute. Duža ruta je zahtjevnija, a sastoji se od kombinacije brdskih i nizinskih predjela, dok je kraća ruta lakša, bez uspona, i preporučuje se najmlađim biciklistima.

Sudionici će se moći opustiti i uživati u bogatom programu koji uključuje tradicionalnu moslavačku ugostiteljsku ponudu, vožnju golf autićima u Posjetiteljskom centru Repušnica, animaciju za najmlađe uz maskote PP Lonjsko polje (crna roda i žličarka) te glazbeni program uz najpoznatijeg moslavačkog DJ-a. Jedan dio programa održat će se u Posjetiteljskom centru Repušnica, a glavni program je na cilju jezera Bajer u Kutini. U slučaju lošeg vremena, biciklijade (duža i kraća) se otkazuju.

Nedjelja je rezervirana za ekstremnu biciklističku rutu i planinarenje Moslavačkom gorom. Ekstremna biciklistička ruta, uključuje uspone i podloge od asfalta, makadama i šumskih puteva, starta u 9 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini i završava na jezeru Mikleuška u Regionalnom parku Moslavačka gora. Ekstremna biciklistička ruta nije preporučljiva za osobe mlađe od 16 godina, a kotizacija iznosi 5 eura uz obavezne prijave do 21. travnja na broj 091 522 2286 (Biciklistički klub Kutina).

Planinarenje starta u 9 sati na jezeru Mikleuška, a sastoji se od ne zahtjevne rute s usponima i podlogom od poučne staze i šumskog puta. Planinarenje će prolaziti poučnom stazom Crkveni jarak do arheološkog nalazišta Samostan Blažene Djevice Marije (Bela Crkva), najvišeg vrha Moslavačke gore – Humke, vidikovca Vis gdje se pruža predivan pogled na moslavački kraj s krajnjim ciljem na jezeru Mikleuška. Obavezne prijave do 22. travnja na broj 098 729 956 (Planinarsko društvo Yeti Kutina).

Program na jezeru Mikleuška uključuje tradicionalnu moslavačku ugostiteljsku ponudu, predstavljanje inicijative za geopark Moslavačka gora od strane LAG Moslavina te upoznavanje moslavačke književnosti putem projekta Moslavina – pričanje s drvećem od strane Tehničke škole Kutina. Ekstremna biciklijada i planinarenje neće se otkazati u slučaju lošeg vremena.

Događanja
Kutina