Stiže vodni val

U srijedu se očekuje maksimalni vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici

Za potrebe snižavanja vodostaja Save na sisačkom i jasenovačkom području, od jutros su otvorene ustave Prevlaka i Trebež, putem kojih se dio vode upušta u retenciju Lonjsko polje
poplava hrvatska kostajnicaIgor Šoban/PIXSELL

Tijekom srijede očekuje se veliki vodni val rijeke Save iz Slovenije, kao i maksimalni vodostaj Une u Hrvatskoj Kostajnici gdje su od jutros na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, objavile se Hrvatske vode.

Formiranje vodnog vala Save procjenjuje se na razini 1800 do 2000 prostornih metara u sekundi, a visoki vodostaji očekuju se na petrinjskom i sisačkom području te osobito rijeke Une na kostajničkom području.

Za potrebe snižavanja vodostaja Save na sisačkom i jasenovačkom području, od jutros su otvorene ustave Prevlaka i Trebež, putem kojih se dio vode upušta u retenciju Lonjsko polje.

U protekla 24 sata pale su znatne količine oborina na području gotovo cijele Hrvatske u prosjeku između 10 i 40 mm. U idućih sedam dana i dalje se očekuju nestabilne vremenske prilike. Najviše kiše očekuje se danas pri čemu obilnije oborine mogu pasti u gorskim predjelima. Od četvrtka slijedi smirivanje vremenskih prilika. Mjestimice će kiše biti i dalje, ali u puno manjim količinama.

Hrvatska Kostajnica
Ostalo