U sklopu Adventa u Ivaniću održana jedinstvena noćna trkačka atrakcija

Organizatore je pozitivno iznenadio veliki odaziv trkača na prvo izdanje utrke, njih 80 iz Zagreba, Kutine, Varaždina, Dugog Sela, Samobora, Gline
ozetski_zoran_1M3A0727-696×391Zoran Ožetski

Black Gold Night Run noćna cestovna trkačka utrka od 9 kilometara održana je sinoć u Ivanić-Gradu. Utrka je održana uz podršku INA d.d., Grada Ivanić-Grada, Javne vatrogasne postrojbe Ivanić-Grad te partnera koji su organizirali Tour de Marča – Ivicom Kostelićem, Edijem Dadićem i Zoranom Jelakovićem – Crofull Adventure.

Organizatore je pozitivno iznenadio veliki odaziv trkača na prvo izdanje utrke, njih 80 iz Zagreba, Kutine, Varaždina, Dugog Sela, Samobora, Gline. Start i cilj utrke bio je na Trgu Vladimira Nazora, a ciljnom linijom prvi su prošli Miloš Klindo kod muškaraca i Ana Hasan kod žene. Ovim projektom želi se senzibilizirati građane o važnosti kretanja i zdravih navika.

-Redovita fizička aktivnost i zdrav način života važni su za naše zdravlje. Ivanić-Grad je poznat po sportu, nedavno smo obilježili 100 godina rukometa u gradu, a svake godine ulažemo znatna sredstva u njihov razvoj i rad sportskih udruga. Uvijek ćemo poticati održavanje ovakvih sportskih događanja jer osim što nas potiču na aktivan i zdrav način života, potičemo i turizam- rekao je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj.

Ivanić-Grad ovom utrkom slavi jedno od svoja tri crna zlata – naftu. Ostala dva crna zlata su bučino ulje i naftalan.

-Danas su naši trkači prolazili pokraj osvijetljenih naftnih njihalica koje su dio gradskog identiteta, industrijskog razvoja i baštine Ivanić-Grada. Upravo je nafta ta koja je oslikala gradske vizure, potakla njegov razvoj i dala mu modernističko obilježje, a naftne njihalice su najupečatljiviji podsjetnik na razvoj industrije. Nekoliko ih se nalazi u samom centru grada, pa smo ovoj utrci dali inovativni element koji je stvorio poseban ugođaj. Želja nam je da ova utrka postane tradicija u blagdansko vrijeme, drugačija i jedinstvena- kazala je direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ana Gašparović.

Utrka je simbolično održana uoči blagdana svete Barbare zaštitnice rudara, vatrogasaca i dobre smrti, vezanu i uz adventske običaje.

Hrvatska
Ostalo
Regija