Okrenu pedalu, pokreni promjenu

U Sisku započela treća faza programa “Zaželi” vrijedna 65 tisuća eura

U sklopu programa bit će zaposleno deset žena koje će šest mjeseci biciklima obilaziti oko 60 starijih osoba
starost

Nakon prve dvije uspješne faze projekta “Zaželi”, Gradsko društvo Crvenog križa u Sisku pokreće i treću fazu u kojoj će biti zaposleno deset teže zapošljivih žena na šest mjeseci, a financira se iz Europskoga socijalnog fonda sa 65 tisuća eura.

Cilj programa pod nazivom “Okrenu pedalu, pokreni promjenu 3” jest zaposliti teže zapošljive žene kako bi im se pomoglo u daljnjem zapošljavanju, a ujedno i pomoć starijim osobama, rekao je na uvodnoj konferenciji voditelj projekta Luka Vukelić. Projekt je sa 65 tisuća eura financiran iz Europskoga socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali.

Partneri Crvenog križa u projektu su Grad Sisak, Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Sisku i Područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad u Sisku. Zaposlene žene, kako je rekao Vukelić, biciklima će obilaziti oko 60 starijih osoba koje su u potrebi na njihovim adresama te im tako pomagati.

Na početnoj konferenciji bio je i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Grada Siska Goran Grgurač, koji je istaknuo spremnost Grada da i dalje pomaže takve projekte.

– I bez pomoći Europskoga socijalnog fonda, Grad je i ranije organizirao slične aktivnosti. Želimo da ovakav program bude trajniji jer je njegova provedba od višestruke koristi. Grad će i dalje pružati potporu projektima civilnog sektora, rekao je Grgurač.

Na konferenciji su bile i korisnice projekta, koje su izrazile zadovoljstvo njegovim nastavkom.

Događanja
Sisak