Nakon trogodišnje stanke

U Sisku za vikend 3. Obrtnički sajam & Street food festival

Očekuje se sudjelovanje velikog broja obrtnika iz područnih komora od Cavtata do Istre i Vukovara
U Sisku predstavljen program Street Food FestivalaNikola Čutuk/PIXSELL

U Sisku će se nakon trogodišnje stanke izazvane pandemijom i potresom, u subotu 15. travnja, održati 3. Obrtnički sajam & Street food festival, najavljeno je na konferenciji za novinare. Obrtnički sajam održat će se u povodu Dana Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije.

Predsjednica županijske Obrtničke komore, Ivanka Čačić, rekla je kako se očekuje sudjelovanje velikog broja obrtnika iz područnih komora od Cavtata do Istre i Vukovara.

– Već od 10 sati, toga će se dana na pedesetak štandova postavljenih na sisačkoj Šetnici uz Kupu, izlagati i prodavati proizvodi hrvatskih obrtnika i poduzetnika. Nakon službenog otvorenja manifestacije u 16 sati, počet će priprema autohtonih jela, koja će se ponuditi posjetiteljima, rekla je Čačić.

Uz ostalo, posjetitelji će moći kupiti već pomalo zaboravljeno piće gvirc, proizvedeno od meda u Turopolju. Poseban program uz mađioničare i animatore pripremljen je za najmlađe. Manifestacija će završiti koncertom na kojem će nastupiti Neno Belan u 20 sati. U slučaju lošeg vremena, organizatori će objaviti alternativnu lokaciju manifestacije.

Suorganizatori 3. Obrtničkog sajma & Street food festival su Sisačko-moslavačka županija i županijske Turističke zajednice. Župan Ivan Celjak rekao je da ova priredba predstavlja promociju autohtonih jela iz cijele Hrvatske, obrtničkih proizvoda i obrtništva u cjelini.

Na konferenciji za novinare je najavljena i svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u petak 14. travnja. Tom će se prigodom obrtnicima, područnim komorama i udruženjima obrtnika uručiti zahvalnice kao znak priznanja što su u najtežim trenucima nakon katastrofalnog potresa pružili nesebičnu pomoć stradalima i pomogli pri ublažavanju posljedica i normalizaciji života.

Događanja
Sisak