Sudjeluje devet škola

U Sisku sutra 4. Palačinka kup

U natjecateljskom dijelu pripremat će se klasične palačinke, a učenici škola pripremat će još i američke palačinke
palačinke

U organizaciji Srednje škole Viktorovac i uz potporu Sisačko-moslavačke županije u petak, 5. svibnja s početkom u 16 sati, na pješačkoj zoni u Sisku održat će se 4. Palačinka kup.

U natjecateljskom dijelu pripremat će se klasične palačinke, a učenici škola pripremat će još i američke palačinke. Bit će ispečeno oko tisuću palačinki pa se pozivaju građani da dođu na Palačinka kup kako bi degustirali ovaj omiljeni desert koji se jede u svim dijelovima svijeta.

Na Palačinka kupu sudjeluje 9 škola, od kojih dvije iz Siska – domaćin SŠ Viktorovac te OŠ Braća Bobetko koja je pobijedila u konkurenciji osnovnih škola na Malom palačinka kupu. Osim sisačkih škola, natjecat će se još Srednja škola Zabok, Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb, Trgovačko-ugostiteljska škola Karlovac, Srednja škola Topusko, Obrtničko-tehnička škola iz Slavonskog Broda, Srednja škola August Šenoa Garešnica te Srednja škola Plitvička jezera iz Korenice.

Za vrijeme pečenja palačinki, budući konobari pripremat će i bezalkoholne koktele koje će također građani moći degustirati. Učenici Srednje škole Viktorovac, koji se školuju za zanimanje medicinske sestre i tehničari, mjerit će građanima tlak i kontrolirati razinu šećera u krvi. U glazbenom dijelu programa nastupit će zborovi osnovnih škola Popovača i Mate Lovraka Petrinja te učenici Pop rock škole.

Događanja
Sisak