Projekt Sisačko-moslavačke županije

U Sisku se gradi odgojno-obrazovni i kulturni centar

Zgrada u Rimskoj ulici 19 dobiva novu namjenu i sadržaje
NIGHT_240221_140850_page-0006

U središtu grada Siska, Sisačko-moslavačka županija, u suradnji s Ministarstvom kulture i medija, gradi odgojno-obrazovni i kulturni centar, dajući tako zgradi, kojom se koristilo Ministarstvo unutarnjih poslova i Ministarstvo pravosuđa i uprave, novu namjenu i oplemenjujući je posve novim sadržajima.

Na inicijativu Sisačko-moslavačke županije, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ustupilo je Sisačko-moslavačkoj županiji zgradu u Rimskoj ulici 19 i tako omogućilo Županiji u centru Siska stvoriti reprezentativni kompleks. Obnovu ove zgrade provodi Sisačko-moslavačka županija, a radovi u iznosu od 11,7 milijuna eura financiraju se iz Fonda solidarnosti Europske unije.

Nakon završetka obnove u zgradama u Rimskoj 19, Sisak će dobiti dječji vrtić za oko 45 djece kao pilot-projekt Sisačko-moslavačke županije. U kompleksu zgrada će se nalaziti i učionice za glazbenu školu, galerija, uredi za djelatnosti iz područja kulture i novost koju Sisak nikad nije imao, sobe za gostujuće umjetnike.

Ovo je još jedan projekt Sisačko-moslavačke županije koji se provodi uz potporu Ministarstva kulture i medija kojim se želi revitalizirati ovo područje prije svega radi osiguravanja pozitivnog okruženja za ostanak mladih obitelji na području Županije.

Ostalo
Sisak