Povijest škole na jednom mjestu

U Sisku predstavljena monografija “OŠ Viktorovac – od eksperimentalne do e-Škole”

Autorica monografije je knjižničarka Iva Dužić, a urednici Vlatko Čakširan i Višnja Tadić
smz_image_2023-11-15_21-07-19-542

U Rafinerijskom domu svečano je obilježeno izdavanje monografije “OŠ Viktorovac – od eksperimentalne do e-Škole“. Predstavljanju je nazočio župan Ivan Celjak sa suradnicima, a Sisačko-moslavačka županija financijski je poduprla izdavanje monografije.

– Još jedna škola čiji je kontinuiran i predan rad s učenicima zapisan za povijest – OŠ Viktorovac. Nesumnjivo je velik doprinos školstvu u Sisku dala i naša OŠ Viktorovac, brojne su generacije učenika prošle kroz učionice ove škole od 1953. godine. Upućujem iskrene čestitke na ovako predanom radu svim bivšim i sadašnjim učiteljima, stručnim suradnicima, administrativnom i tehničkom osoblju, te posebno učenicima, najvrjednijem biseru svake škole. O bogatoj povijesti škole, njenim profesorima, učenicima, svjedoči i monografija na preko 400 stranica koja je danas predstavljena i čije je izdavanje financijski poduprla i Sisačko-moslavačka županija, izjavio je župan Celjak i dodao:

–  Svima koji su utkali dio sebe u punih 60 godina rada u novoj zgradi, 30 godina djelovanja pod sadašnjim nazivom, 70 godina osnivanja, te 110 godina školstva u Sisku Novom, iskazujem iskrenu zahvalu na doprinosu u odgoju i obrazovanju djece. Dali ste najviše što se može dati, prenijeli ste znanje, zaključio je župan.

Autorica monografije je knjižničarka Iva Dužić, a urednici Vlatko Čakširan i Višnja Tadić. Monografija na 425 stranica, uz 500 fotografija i 100 fusnota, obrađuje povijest škole, a osvrće se i na povijest školstva u Sisku. Knjiga sadrži popise učitelja, stručnih suradnika, administrativnog i tehničkog osoblja, učenika koji su završili 8. razred od školske godine 1953./1954. do 2020./2021. te popis i fotografije svih učenika koji su pohađali školu u školskoj godini 2021./2022. i 2022./2023.

Događanja
Sisak