Tradicija duga 20 godina

U Sisku održano jubilarno izdanje druženja osoba s invaliditetom

Okupilo se stotinjak sudionika iz 17 udruga
1

Udruga osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska organizirala je 20. tradicionalno druženje osoba s invaliditetom koje je danas održano u Starom gradu u Sisku.

Sudionike druženja, kojih je bilo stotinjak iz 17 udruga iz cijele Hrvatske, pozdravio je zamjenik župana Mihael Jurić.

– Zadovoljstvo mi je što u gradu Sisku možemo ugostiti udruge iz cijele Hrvatske koje su danas stigle na tradicionalno druženje. Sisačko-moslavačka županija ima poseban osjećaj prema osobama s invaliditetom. U ovom trenutku obnavljamo brojne objekte javne namijene i sve te objekte prilagođavamo osobama s invaliditetom. Posebnu pažnju poklanjamo i djeci s teškoćama u razvoju kojima je namijenjena senzorna soba koju smo nedavno otvorili u Topuskom, a nakon završetka obnove Jodnog lječilišta i u tom prostoru omogućit ćemo provođenje terapije senzomotorne integracije djece s teškoćama u razvoju. Također, u okviru svojih mogućnosti podupiremo rad Udruge koja je organizirala današnje druženje osoba s invaliditetom, naglasio je zamjenik Jurić.

Predsjednik Udruge osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom grada Siska Dren Dobrenić istaknuo je kako su ovakva druženja od iznimnog značaja za osobe s invaliditetom zbog provedenog vremena u druženju i dobroj zabavi.

Događanja
Sisak