Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

U Sisku održan stručni skup civilne zaštite

Tema skupa bila je „Smanjenje ranjivosti u katastrofama na području Sisačko-moslavačke županije“
DSC_5719

U povodu Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, koji se obilježava 13. listopada, u Sisku je održan stručni skup „Smanjenje ranjivosti u katastrofama na području Sisačko-moslavačke županije“ kojeg su organizirali Područni ured civilne zaštite Zagreb, Ravnateljstva civilne zaštite i Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

– Na žalost imamo iskustvo da nas zadnjih godina ne zaobilaze nedaće poput nevremena, potresa i poplava koje se događaju na području Republike Hrvatske. U takvim situacijama žurne su službe te koje prve reagiraju i kojima je zadaća da zaštite stanovništvo i imovinu. Stoga su stručni skupovi poput ovoga bitni da bi razmjenom iskustva i znanja mogli kvalitetnije i bolje djelovati u možebitnim budućim katastrofama, izjavio je Mihael Jurić, zamjenik župana i načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ.

Cilj skupa bio je da se kroz stručne prezentacije i rasprave predstavnika stručnih tijela i zainteresirane javnosti prikažu koje su mjere i aktivnosti provedene kako bi se smanjila ranjivost područja Sisačko-moslavačke županije nakon potresa te potencijalnih opasnosti od poplava.

Događanja
Sisak