Stop nasilju nad ženama

U Sisku obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Javna akcija održana je na tržnici Kontroba podjelom promotivnih letaka i ostalog materijala o postupanju u slučaju nasilja u obitelji
smz_image_2023-09-22_16-04-28-489

Centar za žene Adela u suradnji s HZSR, Područnim uredom Sisak i Policijskom postajom Sisak organizirao je obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Javna akcija održana je na tržnici Kontroba u Sisku podjelom promotivnih letaka i ostalog materijala o postupanju u slučaju nasilja u obitelji. Obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama nazočili su zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, Mihael Jurić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Alenka Ljubešić.

Sisačko-moslavačka županija temeljem Sporazuma iz vlastitog proračuna sufinancira rad i djelovanje Centra za žene Adela, udruge koja vodi jedinu Sigurnu kuću u županiji.

– Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama važan je datum kada je nužno dodatno podići svijest o društvenom problemu koji je kao što svjedočimo na žalost i dalje u porastu. Sisačko-moslavačka županija podržava svaku inicijativu usmjerenu prema zaštiti obitelji, žena i djece kroz svoje upravne odjele, ustanove i institucije tako da pristupamo potrebitima, svim našim ženama koje imaju problema s nasiljem u obitelji.

– Rad Centra za žene Adela, koji se bavi savjetovanjem a u konačnici i zaštitom žrtava nasilja od iznimne je važnosti za naše društvo i mi kao Županija podržavamo njihov rad putem financijskih sredstava nužnih za program rada tajnog skloništa za žene. U tijeku je postupak preseljenja kuće na novu lokaciju, većeg kapaciteta gdje ćemo kao Županija pomoći prilikom opremanja novog objekta. Apeliram na sve građane koji su u mogućnosti da pomognu prijavom ako su upoznati s bilo kakvom vrstom nasilja u svojoj okolini a svaku žrtvu obiteljskog nasilja da se odazove na SOS telefon Centra za žene Adela koji je dostupan 0-24. Nasilje nikad nije rješenje., istaknuo je zamjenik župana Jurić.

Događanja
Sisak