Ministar traži očitovanje

U sisačkoj bolnici dvije pacijentice dijelile jedan krevet

Ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović rekao je da su pacijentice bile smještene na istom krevetu svega nekoliko minuta i ustvrdio kako se takvi slučajevi događaju rijetko
bolnica liječnik

Ministar zdravstva Vili Beroš ocijenio je neprihvatljivim slučaj na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu u sisačkoj bolnici “dr. Ivo Pedišić”, kad su dvije starije žene ležale na jednom krevetu, zbog čega je zatražio očitovanje bolnice.

U Općoj bolnici “dr. Ivo Pedišić” u Sisku je 14. travnja snimljena fotografija na kojoj su dvije starije žene smještene na isti krevet, koju su prenijeli brojni mediji.

– Nije mi prihvatljivo takvo postupanje ni u kojem slučaju. Stoga je Ministarstvo zdravstva zatražilo žurno očitovanje OB Sisak te će, po primitku očitovanja, zdravstvena inspekcija odlučiti o daljnjim koracima, poručio je Beroš.

Ravnatelj sisačke bolnice Tomislav Dujmenović rekao je u srijedu da su pacijentice bile smještene na istom krevetu svega nekoliko minuta i ustvrdio kako se takvi slučajevi događaju rijetko. Istaknuo je kako su ih stavili zajedno u krevet zbog njihove sigurnosti jer je za starije osobe rizično da pregled čekaju sjedeći na stolcu.

Iz bolnice su iskazali žaljenje ako je bila stvorena neugodna situacija za pacijentice, ali kažu da je to bilo neizbježno kako bi se izbjegli puno ozbiljniji i neugodniji scenariji. Zbog obnove nekoliko paviljona oštećenih u potresu, sisačka bolnica ima problema s prostorom i brojem raspoloživih kreveta.

Nakon tog događaja, kaže ravnatelj bolnice, dogovoreno je sa susjednim bolnicama da se u slučaju gužve na OHBP pacijente odmah vozi u Zagreb ili druge najbliže susjedne bolnice.

Događanja
Sisak