U Selnici kreću radovi na izgradnji dječjeg vrtića

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić u Selnici je najavio gradnju novog dječjeg vrtića, čime sjeverni dio Velike Gorice dobiva prvi predškolski objekt

Gradonačelnik Dražen Barišić danas je u Selnici najavio gradnju novog dječjeg vrtića, čime sjeverni dio Velike Gorice dobiva prvi predškolski objekt. Građevinski radovi trebali bi biti gotovi do proljeća sljedeće godine, nakon čega slijediti opremanje i uređenje okoliša čime će se stvoriti svi uvjeti za upis djece, koja bi sljedećeg ljeta trebala krenuti u novi vrtić.

Vrijednost radova je gotovo 8,2 milijuna kuna, pri čemu je Grad s uspjehom aplicirao na natječaj EU za razvoj ruralnih sredina, gdje je putem mjere 7.4.1. osigurano nešto više od 4,6 milijuna kuna.

-Mi smo došli do zaključka da trebamo raditi nove velike vrtiće, jer grad ovakvog statusa i standarda djeci treba omogućiti što bolji i kvalitetniji razvoj. Ovo je tek jedan u nizu od vrtića koje ćemo graditi- istaknuo je gradonačelnik Dražen Barišić koji se veseli ovoj investiciji budući da je to prvi dječji vrtić na ovom dijelu grada.

-Vrtić će biti kapaciteta 50 djece te će moći opsluživati ovaj dio grada. Dodatna vrijednost ovoga projekta je ta što on ima i društvenu namjenu- poručio je gradonačelnik.

Sam vrtić trebao bi djelovati kroz tri odgojne skupine; jasličnu, mješovitu i stariju, a administrativno će pripasti DV Lojtrica.

-Ovo je stvarno potreba i za mlade obitelji ovo će biti veliki pogodak- zaključila je ravnateljica DV-a Lojtrica, Ljuba Brnadić.

Oduševljenje najavom skorašnjih radova nije krila niti predsjednica MO Selnica Kristina Klarić.

-Ovo je najznačajniji projekt u našem mjestu. Sretni smo što ćemo napokon dobiti prostorije za mjesni odbor i mještane. Nadam se kako će ovaj projekt ispuniti sva naša očekivanja- kazala je Kristina Klarić.

Gradonačelnik Barišić tom je prilikom između ostaloga najavio i skorašnji početak radova na dječjim vrtićima u Velikoj Buni, Lukavcu i Novom Čiču čime će mreža dječjih vrtića u okolici biti zaokružena.