I narednih godina značajnija ulaganja

U popovačku bolnicu posljednje dvije godine uloženo 10 milijuna eura

Uskoro kreće energetska obnova zgrade Zavoda za forenzičku psihijatriju, a istovremeno se realizira izgradnja dizala na Odjelu za gerontopsihijatriju
0-02-05-8518e1c79e5882145e7b061d6db59f4b62d150a2d79c4a4f2941b9896cd06ae8_e877aa36f87f8cb

Župan Ivan Celjak posjetio je Neuropsihijatrijsku bolnicu “dr. Ivan Barbot” Popovača u kojoj će Sisačko-moslavačka županija, uz pomoć Vlade RH, provoditi više od 3 milijuna eura vrijedan projekt energetske obnove zgrade Zavoda za forenzičku psihijatriju, a vlastitim sredstvima realizira preko 250.000 eura vrijedan projekt izgradnje dizala na Odjelu za gerontopsihijatriju.

Nacionalni projekt dječje psihijatrije dolazi u Popovaču

– Zajedničkim snagama uspjeli smo izlobirati određena sredstva za ulaganje u bolničku infrastrukturu. Tri su elementa najvažnija za razvoj kvalitetnog zdravstvenog sustava: kvalitetno medicinsko i nemedicinsko osoblje, a to imamo ovdje i često ističem posebno značajan uspjeh, a to je dolazak 18 liječnika u posljednje dvije godine. Drugi element je infrastruktura, a vidimo da moramo zanoviti infrastrukturu, vidimo da su zgrade dotrajale, stolarija dotrajala, zamijenit ćemo vanjsku stolariju, imat ćemo sigurnosna stakla i brave na zgradama, dizalo na gerontopsihijatriji je iznimno važno, a onaj poseban, nacionalno značajan projekt je prenamjena objekata u Ravniku, odnosno izgradnja novih objekata i s dvoranom i vanjskim igralištem za Dječju psihijatriju, došli smo do ulaganja u Ravnik od 5 milijuna eura. Kad zbrojimo obnovu nakon potresa, dizalo i ulaganja u Ravnik dolazimo do iznosa od preko 10 milijuna eura ulaganja u posljednje dvije godine u NPB Popovača. Treći element važan za razvoj kvalitetnog zdravstvenog sustava je oprema. Mi znamo da je oprema potrebna, prije svega zbog pacijenata, ali i kako bi osoblje moglo u punom opsegu pokazati svoje znanje, vještine i sposobnosti, kako bi mogli pružati što kvalitetnije zdravstvene usluge, rekao je župan Celjak i nadodao:

– To je smjer u kojem idemo, ulažemo u ljude, najvažniji resurs, ulagat ćemo i dalje u infrastrukturu i opremu. To su ta tri elementa u koje će ulagati Sisačko-moslavačka županija u narednom razdoblju, rekao je župan Celjak.

Obnova zdravstvenog sustava najvećim dijelom dovršena ove godine

Župan je podsjetio da se u velikom dijelu županije odvija sanacija posljedica potresa, da je teško stradao i županijski zdravstveni sustav, zgrade Doma zdravlja i zgrade Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” Sisak.

– Međutim, mi smo sad pri kraju obnove u zdravstvenom sustavu, obnovili smo zaista puno zgrada, ambulante u Žažini, Kratečkom, Topolovcu i Galdovu. Obnovili smo centralnu zgradu Doma zdravlja u Sisku, zatim ambulante u Jabukovcu, centralnu zgradu Doma zdravlja u Glini. Preostaje nam još dovršetak zgrade Doma zdravlja u Petrinji, tamo gradimo novu zgradu. Neki dan imali smo otvorenje zgrade Nove interne u Općoj bolnici u Sisku, tamo gradimo novu zgradu bolničke kuhinje, povezanu toplim hodnikom sa Središnjim paviljonom, gradimo novu zgradu Pedijatrije, obnavljamo zgradu Stare interne, Citologiju, Patologiju, rekoa je Celjak i dodao da će ta obnova najvećim dijelom biti završena ove godine, eventualno uz jednu zgradu dogodine.

Općoj bolnici “dr. Ivo Pedišić Sisak više nije osnivač Sisačko-moslavačka županija nego Republika Hrvatska.

– S obzirom na to da mi možemo samo jednom izgraditi zgrade bolnice, samo jednom nabaviti opremu koju smo nabavili prošle godine, a nabavili smo prošle godine medicinsku opremu u vrijednosti većoj od 8 milijuna eura. To su kamioni i kamioni najmodernije, najkvalitetnije opreme koja je došla u naš županijski zdravstveni sustav, od najpoznatijih svjetskih proizvođača.

Bliska budućnost donosi nastavak velikih ulaganja u NPB Popovača

Kad završi obnova potresom stradalih dijelova sustava, oslobodit će se i vrijeme i energija, naravno i financijska sredstva za ulaganje u Neuropsihijatrijsku bolnicu “dr. Ivan Barbot Popovača i narednih godina slijede značajnija ulaganja, prije svega u ljudske resurse, opremu i infrastrukturu, zaključio je župan Celjak.

– Ovo su ogromni projekti za bolnicu. Imamo veliku podršku Županije. Znam koji je angažman župana bio i u Ministarstvu i prema Vladi RH, rekla je ravnateljica NPB Popovača Marina Kovač i iskazala zahvalnost županu Ivanu Celjaku, kao i uvjerenje da će se suradnja nastaviti na jednako visokoj razini.

Aktualno
Popovača