Let kroz jedan život

U popovačkoj knjižnici otvorena izložba “Kao list na vjetru” Kate Jerković

Izložba se može razgledati do 5. travnja
izlozbakatajerkovic

U prostoru Knjižnice i čitaonice Popovača sinoć je otvorena likovna izložba autorice Kate Jerković pod nazivom “Kao list na vjetru”.

Slikaricu je uvodno predstavila ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić posebno naglasivši kako je veseli što su vrata ove ustanove otvorena još jednoj autorici s popovačkog područja.

Kata Jerković dugogodišnja je aktivna članica Likovnog društva Moslavački krug. Kako je na otvorenju izložbe naglasio predsjednik Antun Snovak, u svojim radovima pretežno koristi tehniku akrilne boje na platnu, ali i ulja te suhi pastel na papiru.

– Inspiraciju nalazi u velikim majstorima, a kao svaki iskreni kreativac tražeći svoj samostalni stil i izraz, naglasio je Snovak te ovom prilikom podsjetio i na velik uspjeh Kate Jerković kroz objavu njezinih pisanih radova u Zborniku književnih radova SMŽ pod nazivom “Književni kompas SMŽ” što potvrđuje višestranost njezinog talenta.

Autorica Kata Jerković obraćajući se okupljenima naglasila je kako izloženi radovi predstavljaju nju samu, odnosno dijelove njezina života. Svaki zavičaj u kojem je živjela i koji je posjetila ostao joj je u sjećanju, a simbolično je stoga ovu izložbu i nazvala “Kao list na vjetru” budući da predstavlja njezin let kroz život.

Izložbu je otvorenom proglasio predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, a može se razgledati do 5. travnja.

Događanja
Popovača