Pokloni za popovačke mališane

U Popovači tradicionalno obilježen blagdan svetog Nikole

Grad Popovača i ove je godine osigurao prigodne poklon pakete za svu djecu do navršenih 15 godina
sveti-nikola-v

Grad Popovača je, kao i prethodnih godina, i ove godine u povodu blagdana sv. Nikole osigurao prigodne poklon pakete za svu djecu s područja grada do navršenih 15 godina, a koji su uz prigodne programe uručeni u školama i vrtićima, odnosno po mjesnim odborima.

Podjela darova za djecu iz naselja Popovača koja ne pohađaju vrtić niti malu škola, tradicionalno je održana u prostoru kino dvorane Doma kulture gdje su okupljenu djecu i njihove roditelje izvedbom predstave pod nazivom “Dobro nam došao, sv. Nikola” oduševili učenici nižih razreda Osnovne škole Popovača pod voditeljstvom učiteljice Snježane Šket. Sveti Nikola uputio im je vrlo snažnu poruku o istinskim životnim vrijednostima i pozvao ih da se u ovim užurbanim vremenima pokušaju što više vratiti nekadašnjem načinu zajedničke provedbe vremena i druženja.

Prigodne predstave u okviru podjele darova sv. Nikole organizirali su i mjesni odbori, udruge i župne zajednice u Voloderu, Gornjoj Jelenskoj, Gornjoj Gračenici, Osekovu i Strušcu. U subotu, 9. prosinca, u Potoku se održava susret dječjih sekcija kulturno-umjetničkih društava, tradicionalna manifestacija “Nikolinje”, koju organizira mjesni KUD Potočanka.

Događanja
Popovača