Biblija Moslavine

U Popovači predstavljen XVIII. Zbornik Moslavine

Ovaj broj donosi 17 radova koji se odnose na arheologiju, povijest, povijest umjetnosti, etnologiju i prirodne znanosti uz priloge i osvrte
zbornik-v

U Knjižnici i čitaonici Popovača 20. veljače održano je predstavljanje XVIII. Zbornika Moslavine. Riječ je o periodičnoj publikaciji koja objedinjuje tematski raznovrsne članke, a ovaj broj donosi 17 radova koji se odnose na arheologiju, povijest, povijest umjetnosti, etnologiju i prirodne znanosti uz priloge i osvrte.

Pozdravljajući okupljene ravnateljica knjižnice Ivana Vlašić naglasila je kako je ovo prva promocija Zbornika u Popovači nakon 2009. godine. Iskazala je stoga zadovoljstvo jer se Zbornik vraća u grad o kojem i sadrži brojne teme.

Gradonačelnik Josip Mišković zahvalio je djelatnicima Muzeja Moslavine Kutina što ustrajavaju na ovom izdanju koje je dio lokalne povijesti.

– Ova ‘Biblija Moslavine’ od zaborava čuva brojne zanimljive teme i lica našeg grada. Podaci koje nalazimo u ovom izdanju od koristi su nam u svakodnevnom životu i zaista nam puno znače. Upravo zahvaljujući ovom Zborniku dio naše povijesti Moslavine ostaje zapisan i sačuvan za buduće generacije, rekao je gradonačelnik Mišković.

XVIII.  Zbornik Moslavine Popovčanima su predstavili ravnateljica Muzeja Moslavine Kutina Jasmina Uroda Kutlić te muzejski djelatnici Antonio Džaja, Jelena Batinić i Silvija Kantolić. Ravnateljica Muzeja podsjetila je kako je Zbornik Moslavine počeo s izdavanjem 1968. godine. I ovaj, XVIII. broj, bit će vrijedan u očuvanju baštine jer okuplja ljude koji promišljaju o Moslavini i kojima je ona srcu draga.

Uz svoje vlastite, promotori su predstavili i radove Đure Vidmarovića, Danka Dujmovića, Franka Miroševića, Katarine Brkić, Jelice Ilić, Tihane Rubić i Doris Dautović, Slavice Moslavac, Dalibora Sumpora i drugih. Posebno zanimljive teme uz Popovaču bile su one Ivana Gračakovića o prošlosti i nazivlju Popovače te Silvije Pisk i Stele Kos o Srednjovjekovnoj utvrdi Jelengrad.

Događanja
Popovača