Dvanaesta samostalna izložba

U Popovači otvorena izložba “Druga polovica duše” Branke Vrbanić

Izložba se do kraja mjeseca može razgledati u redovno radno vrijeme Knjižnice i čitaonice
izlozba-branka-vrbanic

U Knjižnici i čitaonici Popovača otvorena je likovna izložba Branke Vrbanić „Druga polovica duše“. Kako je, pozdravljajući okupljene, istaknula ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić, riječ je o devetnaestoj samostalnoj izložbi ove moslavačke umjetnice koja se slikarstvom počela baviti preseljenjem u Kutinu 1976. godine.

Branka Vrbanić jedna je od aktivnijih članica PULS-a „Moslavački štrk“, a predstavljajući njezine radove, predsjednica te likovne udruge Marija Pukec Žigić naglasila je kako je slikarica jedna od najaktivnijih u udruzi, sudjelovala je na brojnim humanitarnim likovnim kolonijama i izložbama. Istaknula je i kako je tematika Brankinih slika raznovrsna pa su se i ovoga puta mogla vidjeti djela poput mrtve prirode, pejzaža i portreta u raznim slikarskim tehnikama, a što zapravo i pokazuje koliko je bogata ta njena slikarska duša.

Izložbu „Druga polovica duše“, a koju je slikarica posvetila svom prerano preminulom suprugu, otvorio je gradonačelnik Popovače Josip Mišković.

– Drago mi je da će ova likovna djela krasiti prostor naše knjižnice, našeg ‘hrama kulture’. Nadam se da će ona biti i inspiracija mlađim generacijama da se počnu baviti likovnim radom, a koji, kao što i naziv ove izložbe kaže, druga su polovica naše duše, naglasio je Mišković.

Autorica, dirnuta lijepim govorima, ali i dolaskom obitelji, prijatelja i suradnika srdačno je zahvalila okupljenima na dolasku i podršci. Otvorenje izložbe pjesmom su oplemenili Zbor umirovljenika Grada Popovače te glazbenik Ivo As iz Slovenije. Izložba se do kraja mjeseca može razgledati u redovno radno vrijeme knjižnice.

Događanja
Popovača