Središnja svečanost

U Popovači održani Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Program su pripremile brojne udruge i ustanove s popovačkog područja
danikruha2023 (1)

Na Tržnici u Popovači u subotu je održana centralna svečanost manifestacije Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje kojeg su zajedno, uz voditeljstvo gradske Turističke zajednice, pripremile brojne udruge i ustanove s popovačkog područja.

– Cilj ove manifestacije koja se već godinama provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama i udrugama jest kroz predstavljanje svojih proizvoda i aktivnosti među građanima popularizirati bogatstvo tradicije i baštine moslavačkog kraja te zajedno izraziti zahvalu za plodove zemlje, podsjetio je obraćajući se okupljenima zamjenik gradonačelnika, ujedno i direktor Turističke zajednice Lovro Miklaužić uz kojega je susretu nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec.

Centralna svečanost otvorena je formiranjem vesele povorke koja je prodefilirala od Trga II kod Doma kulture do Tržnice, a nastavljena je bogatim kulturno-zabavnim programom u kojem su sudjelovali mališani iz Dječjeg vrtića – skupine Slonići i Lavići, Dramska skupina OŠ Popovača, 3. a razred uz voditeljicu učiteljicu Snježanu Šket, dječje skupine KUD-ova Jelenčanka iz Gornje Jelenske, Moslavka iz Gornje Gračenice i Stjepan Šajnović iz Osekova te Mažoretkinje Grada Popovače.

Posjetitelji su imali priliku razgledati ručno rađene proizvode te kušati domaće kolače, kruh i peciva iz bogate ponude koju su na svojim prigodno ukrašenim štandovima predstavljali Učenička zadruga OŠ Zorke Sever “Zora”, Učenička zadruga OŠ Popovača “Jelenak”, Caritas župe sv. Alojzija Gonzage Popovača, Udruga žena Grada Popovače, Dječji vrtić Popovača, kulturno-umjetnička društva iz Gornje Gračenice, Gornje Jelenske i Potoka, Udruga pčelara Lipa, Udruga vinogradara i voćara Škrlet, Pekarna Vikend te obiteljska poljoprivredna gospodarstva Krpes i Tomljenović. Pripremljene proizvode i okupljene u ovom je programu blagoslovio župnik Ivan Petrović, upravitelj popovačke župe sv. Alojzija Gonzage.

Događanja
Popovača