Sportske igre mladih

U Popovači održana županijska završnica natjecanja u šahu

Na Državnu završnicu plasirali su se Veronika Markešić, Danijela Markešić i Antonio Jurić
sportske_igre_mladih_šah

Proteklog je vikenda u OŠ Popovača u sklopu Sportskih igara mladih održana šahovska završnica Sisačko-moslavačke županije.

Turnir se igrao u kategorijama 2008. godište i mlađi (dječaci M 15 i djevojčice Ž 15) te 2012. godište i mlađi (dječaci M11 i djevojčice Ž 11).

– Sjajne su bile šahistice i šahisti iz Popovače. Veronika Markešić (2. razred) osvojila je prvo mjesto, drugo mjesto Zvončica Lipovac (3. razred), a četvrto Vanesa Jambrešić (4. razred) u konkurenciji do 11. godina. U konkurenciji djevojčica do 15 godina 1. mjesto ostvarila je Danijela Markešić (6. razred). Kod dječaka do 11. godina pobijedio je Antonio Jurić (5. razred), drugi je bio Matei Mužina (4. razred), treći Stjepan Petir (1. razred), četvrti Sven Ložar (3. razred), peti Ivan Petir (1. razred), šesti Leon Klopotan (1. razreda). U konkurenciji dječaka do 15 godina pobjednik je Bruno Vekić (7. razred) šahist iz Siska. Ivan Prikratki (6. razred) zauzeo je sedmo mjesto. Na Državnu završnicu plasirali su se Veronika Markešić, Danijela Markešić i Antonio Jurić. Državna završnica održat će se u Splitu početkom kolovoza 2023. godine, poručuju iz Šahovskog kluba Popovača.

Popovača
Sport