Noć kazališta

U Popovači gostovalo Gradsko kazalište mladih iz Viteza

U popovačkom Domu kulture izveli su predstavu "Trnoružica i hrabri princ"
noc-kazalista-v

U povodu ovogodišnje manifestacije Noć kazališta, u Popovači su u petak gostovali članovi Gradskog kazalište mladih Vitez.

Nastavak je to dugogodišnje uspješne suradnje koju Grad Popovača, odnosno gradska Turistička zajednica kao organizator programa Noći muzeja njeguju s Gradskim kazalištem mladih iz prijateljske Općine Vitez. Ove godine je, prema tekstu Save Škobića, a u režiji Anje Stipinović, u popovačkom Domu kulture izvedena predstava “Trnoružica i hrabri princ”.

– Ovo je peta izvedba predstave koju smo pripremali šest mjeseci. U nju smo utkali mnogo znanja, truda, volje i želje kako bi na što bolji način prikazali publici naše viđenje ove kultne i dobro poznate bajke. U predstavi glumi dvanaest glumaca i poprilično ju je bilo zahtjevno postaviti i uvježbati budući da se radi o različitom uzrastu glumaca, a koji imaju od 9 do 18 godina. Nadam se kako smo uspjeli prenijeti emociju na ‘daske koje život znače’ i da je publika prepoznala naš trud i rad, istaknula je Anja Stipinović, koja osim režije potpisuje i adaptaciju teksta.

Ova bajka koja govori o borbi dobra i zla, ali i ljubavi koja pobjeđuje sve nedaće oduševila je brojne okupljene mališane i njihove roditelje, a i ovogodišnja postava mladih glumaca iz Viteza kući se vratila puna lijepih dojmova s gostovanja u Popovači.

Događanja
Popovača