Očekuju se sirene za uzbunu

U ponedjeljak vježba Stožera civilne zaštite Grada Kutine

Vježba će se sastojati od simulacije izvanrednog događaja koji kombinira potres te požar u zgradi Grada Kutine kao posljedicu
vatrogasci kutina

U Kutini će se 2. listopada održati vježba Stožera civilne zaštite Grada Kutine od 8 sati do 14 sati koja će se sastojati od simulacije izvanrednog događaja koji kombinira potres te požar u zgradi Grada Kutine kao posljedicu.

Vježba će se sastojati od evakuacije iz zgrade, pretraživanja za unesrećenim osobama te spašavanja i  zbrinjavanja unesrećenih. Spomenuta vježba odvijat će se na užem prostoru Trga kralja Tomislava te će se u periodu od 9 do 14 sati potencijalno oglasiti i sirene za uzbunu, zbog čega se mole svi građani za razumijevanje i ne dizanje panike.

Zbog održavanja vježbe zatvorit će se sljedeće prometnice:  Trg kralja Tomislava na raskrižju s Kolodvorskom ulicom i Ulicom hrvatskih branitelja, Crkvena ulica na raskrižju s Ulicom Dragutina Domjanića, Trg kralja Tomislava i Ulica A. Šenoe i A.G Matoša te Ulica A.G. Matoša kod parkiralište od tvrtke Petrokemija d.d.

U vježbi će sudjelovati Stožer civilne zaštita Grada Kutine, JVP Kutina i DVD-i s područja Grada Kutina, HGSS – stanica Kutina, Policijska postaja Kutina, Postaja prometne policija Kutina, GDCK Kutina i Hitna medicinska pomoć Kutina.

Događanja
Kutina