U Poduzetnički inkubator u Ivanić-Gradu stigao prvi korisnik

Radi se o tvrtki DIA Pharm Lab d.o.o. s kojom je gradonačelnik Javor Bojan Leš danas potpisao i ugovor o korištenju prostora

Tri mjeseca nakon što je službeno otvoren Modularno drvno-tehnološki poduzetnički inkubator Ivanić-Grad u njega se i službeno uselio prvi korisnik. Radi se o tvrtki DIA Pharm Lab d.o.o. s kojom je gradonačelnik Javor Bojan Leš danas potpisao i ugovor o korištenju prostora.

Radi se o tvrtki koja je do sada bila registrirana u Zagrebu, a razlog dolaska u Ivanić-Grad bili su povoljniji uvjeti i novi prostor koji je spreman za privrednike. Inače, tvrtka DIA Pharm Lab bavi se proizvodnjom specijalne opreme za farmaceutsku industriju.

-Prije svega zahvala Gradu na pruženoj prilici da se uselimo u ovaj fenomenalni prostor koji ima sjajne uvjete. Zbog blizine komunikacije mi smo u ovom kraju i tražili adekvatan prostor. Naša su očekivanja da će nam porasti prihodi i proizvodnja, a vjerujem kako će s rastom doći i do novih zapošljavanja- rekao nam je Danijel Vukušić iz tvrtke DIA Pharm Lab d.o.o..

Zadovoljstvo dolaskom prvog privrednika nije krio niti gradonačelnik Javor Bojan Leš.

-Drago mi je što se radi o tvrtki koja je u razvoju i koja se bavi farmaceutskom industrijom. A upravo u tom smjeru razvija se i sam grad- istaknuo je gradonačelnik Leš, koji je pozvao i ostale privrednike da slijede ovaj primjer te da iskoriste povoljne uvjete koje pruža Inkubator.

Sam Inkubator ima površinu od 772 četvorna metra i u njemu će prostor naći 13 poduzetnika.

-Jedan ali vrijedan poduzetnik za sada. Radi se o stanaru koji je jako kvalitetan i uz to je izvoznik, kao i inovator što je jako važno. Ja vjerujem kako ćemo im mi pomoći u njihovom daljnjem razvoju- kazao je Valentin Gadža, direktor IGRA-e.

Inače, za sve prijavljene poslovne subjekte prvih šest mjeseci najam je besplatan, dok sljedećih šest mjeseci korisnici ostvaruju popust od 75 posto na cijenu najma. Drugu godinu će poslovni subjekti ostvarivati popust od 50 posto na ukupnu cijenu najma, treću 25 posto popusta, a tek četvrtu godinu će plaćati punu cijenu.

Hrvatska
Ostalo
Regija