U Petrinjskoj kući zdravlja održana akcija preventivnog UZV pregleda

U Petrinjskoj kući zdravlja tijekom današnjeg dana obavljali preventivni su se ultrazvučni pregledi štitnjače, dojki, abdomena i prostate čiji je cilj rano otkrivanje bolesti kako bi se mogle što uspješnije liječiti. U svakoj od dosadašnje tri akcije koje su se provele bilo je obuhvaćeno 40-ak pacijenata.

-Ovo nam je sad već treća po redu akcija preventivnih ultrazvučnih pregleda koju odrađujemo u Petrinjskoj kući zdravlja na što smo izuzetno ponosni. Akcija se dovija u partnerstvu s neuropsihijatrijskom bolnicom dr. Ivan Barbot Popovača čija nam je ravnateljica posudila ovaj ultrazvučni aparat na čemu joj se još jedanput zahvaljujem. Također je u partnerstvu s gradonačelnikom i gradom Petrinjom- rekla je radiologica Opće bolnice Sisak Marlena Ljubičić, najavivši kako će tijekom ove godine biti šest ovakvih akcija.

-Sljedeće što pripremamo je dovođenje kirurga Darka Kolara, koji će ovdje obavljati ultrazvučni i fizikalni pregled dojki. Planiramo još i školu nepušenja, imamo puno ideja- otkrila nam je Ljubičić.