Polaznicima su podijeljene diplome

U Petrinji završio dvomjesečni tečaj hrvatskog znakovnog jezika

Osnove hrvatskog znakovnog jezika usvojila su 22 polaznika tečaja
DSC_1101-1536×1024Grad Petrinja

Udruga prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika Sisačko-moslavačke županije protekla dva mjeseca u prostoru Centra novog života provodila je tečaj hrvatskog znakovnog jezika.

Sredstva za ovaj projekt u iznosu od tisuću eura udruga je dobila kroz javni poziv za financiranje programa/projekata udruga u 2023. godini Grada Petrinje. Kako je pojasnila predsjednica udruge Adela Božičković Jamić, 22 polaznika sudjelovalo je na radionicama koje su se provodile od 28. rujna do 20. studenog ove godine dva puta tjedno te su po završetku usvojili osnove hrvatskog znakovnog jezika. Naglasila je kako je izrazito zadovoljna odazivom te zainteresiranošću polaznika.

– Moram priznati da je unatrag nekih deset godina i više koliko se taj tečaj vodi, da je ovo najveći odaziv do sada tako da sam ja neizmjerno sretna. Hvala svima što ste došli i pokazali želju i interes da savladate znakovni jezik, kazala je Adela te napomenula kako se nada provođenju projektu i iduće godine.

Diplome je polaznicima u ponedjeljak uručila gradonačelnica Magdalena Komes. Čestitala im je na završenom tečaju te pohvalila njihovu želju za stjecanjem novih znanja i vještina. Istaknula je potrebu provođenja ovakvih projekata kako bi se širila svijest i kako bi se gluhe i nagluhe osobe što više uključile u društvo.

– Drago mi je da smo kao Grad sudjelovali financiranju ovakvog projekta i bit ćemo na raspolaganju i ubuduće, obećala je gradonačelnica.

Jedna od polaznica je i Marija Badel, koja je istaknula kako smatra važnim cjeloživotno učenje te je tečaj upisala zbog želje da nauči nešto novo. Vjeruje da će se ukazati prilika da novostečeno znanje primijeni i u poslu, dok je Ana Sagranić naglasila kako je tečaj upisala budući da radi kao osobni asistent gluhom dječaku. Svi polaznici su izrazili veliko zadovoljstvo tečajem te nadu da će se nastaviti i iduće godine.

Događanja
Petrinja