Radovi u tijeku

U Petrinji traje izvanredno održavanje dijela Ulice Milana Dujnića

Dio Dujnićeve ulice između Ulice Gustava Bolteka i Ulice Otona Kučere postat će jednosmjeran
403603343_182220734971635_7657013155844304380_nGrad Petrinja

U dijelu Ulice Milana Dujnića trenutno je u tijeku izvođenje radova kojim će se ujednačiti širina kolnika, a dio Dujnićeve ulice između Ulice Gustava Bolteka i Ulice Otona Kučere postat će jednosmjeran kako bi se osigurao prostor za pješačku stazu s lijeve strane ulice, obnovit će se vertikalna i horizontalna prometna signalizacija i uskladiti s novim odvijanjem prometa, obnovit će se kolnička konstrukcija prometnice, izvode se rubnjaci te će se obnoviti sustav oborinske odvodnje kolnika.

Duljina zahvata iznosi 210 metara. Radove izvanrednog održavanja izvodi tvrtka Strabag d.o.o. iz Zagreba. Ukupna vrijednost projekta je 204.682,44 eura, od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira 59.000 eura.

Radove je obišla gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes, u pratnji pročelnika UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne djelatnosti Ivana Begića.

– Kada se radio prvi dio Dujnićeve ulice, od Radićeve do Boltekove, obećala sam da će radovi biti izvedeni i do završetka Dujnićeve, tako da je još jedno obećanje i ispunjeno. Budući da se radi o dosta bitnoj ulici u kojoj se nalazi centralni objekt DV Petrinjčica, smatram da su ovakvi zahvati izuzetno bitni za vozače, pješake i naravno stanovnike Dujnićeve i susjednih ulica, ali i općenito za rast i razvoj Grada Petrinje. Radovima na prometnoj i komunalnoj infrastrukturi želimo podići kvalitetu života naših sugrađana te sigurnost prometovanja i kretanja pješaka, naročito naše djece, rekla je prilikom obilaska gradonačelnica Magdalena Komes.

Događanja
Petrinja