Potvrdilo Gradsko vijeće

U Petrinji poskupljuje odvoz miješanog komunalnog otpada

Nova cijena za kućanstva iznosit će 8,70 eura bez PDV-a, a za kategorije koje nisu kućanstva nova cijena iznosit će 10,12 eura bez PDV-a
gradsko vijeće grada petrinjeGrad Petrinja

U ponedjeljak je održana 30. sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje s dnevnim redom od 26 točaka. Na dnevnom redu bila su različita izvješća o radu i realizaciji programa gradskih ustanova i trgovačkih društava za 2023. godinu te izvještaj o izvršenju proračuna za 2023. godinu i izvještaj o provedi višegodišnjeg plana uravnoteženja proračuna za 2023. godinu, a koja su gradski vijećnici usvojili.

Na sjednici su usvojeni i prijedlozi odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Petrinje te je Nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena hrvatskom branitelju Ivanu Roksi Vuku, Nagrada Grada Petrinje dodijeljena je Moniki Herceg, Branku Schmidtu i Hrvačkom klubu Petrinja, dok su dobitnici priznanja Plaketa Grada Petrinje Darija Alujević, Župa Preobraženja Gospodnjeg te Snježana Prodanović.

Vijećnici su dali suglasnost za dugoročno zaduženje poduzeća Privreda d.o.o. te donijeli odluku o poskupljenju cijene usluge odvoza miješanog komunalnog otpada. Oporba je podnijela amandman s umanjenim povećanjem u odnosu na predloženi s kojim se gradonačelnica kao predlagatelj složila, a vijećnici u konačnici i usvojili sa 17 glasova za i jednim protiv. Nova cijena za kućanstva iznosit će 8,70 eura bez PDV-a, a za kategorije koje nisu kućanstva nova cijena iznosit će 10,12 eura bez PDV-a. Na sjednici je istaknuto kako Komunalac nije mijenjao svoju cijenu odvoza otpada još od 2014.godine.

Sjednica je uobičajeno započela aktualnim satom na kojem su vijećnici postavili pitanja o aktualnom stanju i problemima u gradu, između ostalog o završetku rekonstrukcije gradske tržnice, sanaciji cesta, statusu najavljene izgradnje Srpskog kulturnog centra, vodoopskrbi u ruralnim dijelovima grada.

Na aktualnom satu vijećnicima je potvrđeno kako će se i ove godine nastaviti s nagrađivanjem najuspješnijih srednjoškolaca besplatnim vozačkim ispitom, a nastavit će se i financiranje dodatnih obrazovnih materijala za osnovnoškolce. Jedno od pitanja bilo je vezano za upis u vrtiće te je gradonačelnica istaknula kako joj je iznimno drago da i ove godine imaju “slatke muke” te će se dvije dodatne skupine smjestiti u Osnovnoj školi Mate Lovraka kako bi se osiguralo mjesto za svu djecu čija su oba roditelja zaposlena. Dodala je kako je cilj za naredno razdoblje osigurati mjesto u vrtiću i za djecu obitelji u kojima je jedan od roditelja nezaposlen.

Petrinja
Politika