Dan sporta

U Petrinji otvoreno multifunkcionalno igralište uz rijeku Petrinjčicu

U svečanom programu sudjelovalo je nekoliko odgojno-obrazovnih skupina Dječjeg vrtića Petrinjčica, učenici Područne škole Češko Selo, učenici s teškoćama u razvoju Osnovne škole Dragutina Tadijanovića te Košarkaški klub Petrinja
Multifunkcionalno.mp4_snapshot_01.46_2023.06.01_12.34.56Grad Petrinja

U Petrinji je na novouređenom multifunkcionalnom igralištu uz rijeku Petrinjčicu danas održana javna kampanja promoviranja pristupačnosti javnim površinama te službeno otvorenje igrališta povodom Dana sporta.

U svečanom programu sudjelovalo je nekoliko odgojno-obrazovnih skupina Dječjeg vrtića Petrinjčica, učenici Područne škole Češko Selo (OŠ Mate Lovraka), učenici s teškoćama u razvoju Osnovne škole Dragutina Tadijanovića te Košarkaški klub Petrinja.

Izgradnja multifunkcionalnog igrališta dio je Intervencijskog plana Grada Petrinje. Ugovor o sufinanciranju projekta sa SAFU-om potpisan je 04. kolovoza 2022. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.999.999,42 kuna, od čega je 4.249.999,50 kuna financirano iz europskih fondova.

Gradonačelnica se ovom prilikom obratila prisutnima istaknuvši kako je i kao gradonačelnica i kao roditelj ponosna i zadovoljna zbog ovog uspješno okončanog projekta iako je potrajalo malo duže nego što je očekivano. Zahvalila je svima koji su sudjelovali u izgradnji i uređenju ovog igrališta te poručila svim Petrinjcima da uživaju u ovom igralištu, ali i da ga čuvaju.

Događanja
Petrinja