Odabrani najbolji

U Petrinji održana gradska smotra LiDraNo

Nakon održanih nastupa i ocjenjivanja, poznato je i tko će Petrinju predstavljati na županijskoj smotri
IMG-20240208-WA0023-1536×1152Grad Petrinja

U Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić Gora u četvrtak je održana gradska smotra LiDraNo. Mlade spisatelje i njihove mentore u ime Grada Petrinje pozdravio je zamjenik gradonačelnice Ivan Prskalo. Poželio im je sreću u natjecanju te ukazao na važnost očuvanja hrvatskog jezika i uloge koju oni kao mladi naraštaj u čijim rukama je budućnost imaju u tome.

– Dvije generacije najvažnijih ljudi ovdje su se skupile na jednom mjestu, da proslave riječ. Tom riječju pišemo novine, prikazujemo razne scenske prikaze i pišemo. Riječ koja je u temelju našeg jezika, a što je praktički temelj naše hrvatske opstojnosti, jer narod koji nema jezika nije narod. Generacijama se taj jezik čuvao, njegovao i razvijao, a upravo vi, naša budućnost, vi ga dalje razvijate, držite taj jezik i držite našu budućnost, ali i našu povijest u svojim rukama, kazao je zamjenik Prskalo.

Nakon održanih nastupa i ocjenjivanja literarnih radova, Petrinju će na županijskoj smotri LiDraNo predstavljati Tena Tominović (mentorica Dorotea Šmigmator), učenica 4. razreda Prve osnovne škole sa svojim literarnim radom “Da sam ja učiteljica”, Matej Pejaković (mentorica Andreja Brkljačić Škrljac), učenik 8. razreda Prve osnovne škole sa svojim literarnim radom “Moje zadnje misli”, kao i Lana Đureković (mentorica Matea Stanić), učenica 1. razreda Srednje škole Petrinja sa svojim literarnim radom “Prije stanice broj 22”.

U kategoriji skupnih pojedinačnih nastupa na županijski LiDraNo idu Jana Celčić (mentorica Đurđica Fran), učenica 6. razreda Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora koja će kazivati poeziju Ratka Zvrka “Tvoja staza”, kao i Jakov Mašinović (mentorica Ivančica Telar), učenik 3. razreda Prve osnovne škole koji će se predstavljati s monologom “Moj djed” Sanje Pilić. U kategoriji skupnih scenskih nastupa, Petrinju će dalje predstavljati učenici Prve osnovne škole Petrinja: Korina Horvat, Tina Nurkić, Lana Franić i Ela Herceg s prikazom “Nije pristojno kasniti” (mentorica Andreja Brkljačić Škrljac).

Događanja
Petrinja