Sudjelovalo sedam zborova

U Petrinji održana 3. smotra školskih zborova “Djeca u srcu”

Sjajni zborovi razgalili su srca publike koja je svaku izvedbu nagradila velikim pljeskom
smotra petrinjaGrad Petrinja

U OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji, u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva “Slavulj” Petrinja, u petak je održana 3. smotra školskih zborova “Djeca u srcu”.

Organizatorica smotre, zamjenica predsjednika HPD “Slavulj” Maja Ostojić, istaknula je da je na ovogodišnjoj smotri sudjelovalo sedam zborova: Gradski dječji zbor HPD “Slavulj”, školski zbor OŠ Dragutina Tadijanovića, školski zbor 1. osnovne škole, školski zbor OŠ Mate Lovraka, školski zbor Vjeverice iz OŠ Ivan Goran Kovačić Gora, školski zbor Jabučice iz OŠ Jabukovac i školski zbor OŠ Glina. U srcu Tadijine škola tako se okupilo 250 djece, a smotra je financirana sredstvima iz proračuna Sisačko-moslavačke županije i Grada Petrinje.

Posebnost ove smotre je bila ta što su izvođači izvodili jednu skladbu iz zbirke “Kućica od nota” autora Josipa degl’ Ivellia, Vesne Brebrić i Ljubice Kolarić Dumić koju su dobili na poklon na prošlogodišnjoj smotri. Sjajni zborovi sa svojim voditeljima Pinom Žilić, Marijom Alapić, Danijelom Kolarecom, Marijom Ožakovićem i Majom Ostojić razgalili su srca publike koja je svaku izvedbu nagradila velikim pljeskom.

Čestitke na uspješno odrađenoj smotri uputio je i ravnatelj OŠ Dragutina Tadijanovića Davor Miholjević, koji je srdačno ugostio mlade glazbenike i pozvao ih da se okupe na istom mjestu i sljedeće godine.

Događanja
Petrinja