Dvadeseto izdanje manifestacije

U Petrinji održan jubilarni Olimpijski festival dječjih vrtića Sisačko-moslavačke županije

U Petrinji se okupilo gotovo 300 mališana iz 7 dječjih vrtića s područja cijele županije
DSC_2440-scaledGrad Petrinja

Nogometno igralište Gradskog nogometnog kluba Mladost u Petrinji bilo je središte sportskog duha i veselja. Dvadeseti Olimpijski festival dječjih vrtića Sisačko-moslavačke županije okupio je u Petrinji gotovo 300 mališana iz 7 dječjih vrtića s područja cijele županije.

Prije početka natjecanja, sva vrtićka djeca su sa svojim odgojiteljicama sudjelovala u svečanom mimohodu. Nakon podizanja olimpijske zastave i paljenja olimpijskog plamena, 20. Olimpijski festival dječjih vrtića otvorio je župan Ivan Celjak koji je svim vrtićancima zahvalio na trudu kojeg su uložili u pripremu natjecanja, ali i na širenju pozitivnog sportskog duha.

– Danas je vaš dan i vaša olimpijada. Znam da ste naporno trenirali i pripremali se za ovaj dan. Svi vi koji ste danas ovdje, svi ste pobjednici. Danas je ovdje najvažnije druženje i prijateljstvo, ali i da upoznate nove prijatelje, rekao je župan Celjak.

Na 20. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Sisačko-moslavačke županije sudjelovali su predškolci iz Dječjeg vrtića Kutina, Dječjeg vrtića Radost Novska, Dječjeg vrtića Petrinjčica Petrinja, Dječjeg vrtića Popovača, Dječjeg vrtića Iskrica Lipovljani te Dječjeg vrtića Sisak Novi i Dječjeg vrtića Sisak Stari iz Siska.

Djeca su se natjecala u malom nogometu, skoku u dalj s mjesta, bacanju loptice u dalj, trčanju na 50 metara i štafeti 4 × 25 metara, a svi su na kraju natjecanja dobili medalje za sudjelovanje.

Ovo lijepo druženje i natjecanje vrtićanaca iz cijele županije, koje su navijanjem s tribina podržali roditelji, bake, djedovi i prijatelji, organizirala je Zajednica sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije uz pokroviteljstvo Hrvatskog olimpijskog odbora.

Olimpijski festival dječjih vrtića, koji je održan pod motom “I ja ću biti olimpijac”, manifestacija je koja njeguje vrijednosti olimpizma kod najmlađih, promiče sport među djecom istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair-play ozračju.

Događanja
Petrinja