Sjećanje na bivšeg gradonačelnika

U Petrinji obilježena deseta godišnjica smrti Željka Nenadića

Kod njegova posljednjeg počivališta na petrinjskom groblju sv. Benedikta, počast su mu odali i saborska zastupnica i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić
BEPS-1-004Grad Petrinja

Paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom, počast Željku Nenadiću odali su i ove godine, na desetu obljetnicu njegove smrti, nekadašnji najbliži suradnici, prijatelji i kolege. Kod njegova posljednjeg počivališta na petrinjskom groblju sv. Benedikta, počast su mu odali i saborska zastupnica i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić.

– Željko Nenadić, poznatiji kao Beps, bio je u jednom mandatu gradonačelnik Petrinje i ovdje mu odajem jedno poštovanje jer nije bio baš u nekim jednostavnim okolnostima na čelu grada – nije tada, u to doba, bilo sredstava koliko ih ima sada na raspolaganju, nismo tada bili još u Europskoj uniji. Radilo se s onim sredstvima koliko se moglo, a mi kao njegovi nasljednici dužni smo nastaviti u nekom bržem, boljem tempu, s obzirom na sve ono što nam je danas na raspolaganju. Sjećamo ga se, ostaje nam u lijepim uspomenama, rekla je gradonačelnica Komes.

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić rekao je kako je Željko Nenadić bio veliki Petrinjac koji je kroz svoj politički rad puno toga radio za grad Petrinju, za Petrinjce, za sport, za kulturu, za razvoj gradskih projekata i za mlade političare.

– Svake godine se okupimo na ovaj dan i upalimo svijeću i pomolimo se na grobu pokojnog gradonačelnika Nenadića. Vjerujem da ćemo to raditi i ubuduće, rekao je zamjenik župana Jurić.

Željko Nenadić rođen je 22. kolovoza 1953. godine u Perušiću. Osnovnu školu, Gimnaziju i Pedagošku akademiju završio je u Petrinji, a Pedagoški fakultet u Rijeci, stekavši zvanje profesora matematike i fizike. Bio je sudionik Domovinskog rata. Od 1997. do 2001. godine bio je zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije, od 2003. do 2007. zastupnik u Hrvatskom saboru te gradonačelnik Petrinje od 2009. do 2013. godine. Aktivan je bio i u sportskom životu Petrinje. Nakon kratke i teške bolesti, preminuo je u 61. godini u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu 15. studenog 2013. godine.

Događanja
Petrinja