Sretan im njihov dan

U Petrinji obilježen Međunarodni dan sestrinstva

Ovim je povodom gradonačelnica Magdalena Komes s pročelnicom Anom Aleksić Pezelj posjetila medicinske sestre/tehničare u Domu zdravlja u Lopašićevoj i petrinjskoj ispostavi Zavodu za hitnu medicinsku pomoć
20230512_104933-1536×1152Grad Petrinja

Na dan 12. svibnja obilježava se Međunarodni dan sestrinstva – medicinskih sestara/medicinskih tehničara. Datum obilježavanja odabran je zbog datuma rođenja i sjećanja na čuvenu Florence Nightingale (1820-1910), začetnicu modernog sestrinstva u svijetu.

Ovim je povodom gradonačelnica Magdalena Komes s pročelnicom UO za društvene djelatnosti i imovinu Anom Aleksić Pezelj posjetila medicinske sestre/tehničare u Domu zdravlja u Lopašićevoj i petrinjskoj ispostavi Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Simboličan poklon im je uručila kao poruku da je njihova profesija cijenjena i znak zahvalnosti za požrtvovan posao koji obavljaju.

Podsjetila je na veliki teret koji je medicinsko osoblje podnijelo tijekom pandemije covida, ali i potresa te otežane uvjete u kojima su djelovali i još djeluju zbog smanjenih prostornih kapaciteta na potresom pogođenom području. Poručila je kako im želi uspjeh u borbi za bolje radne uvjete i materijalna prava.

Događanja
Petrinja